22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

İnsanlar ve heykeller plajda yanyana

Muğla mermerinin daha yakından tanınmasını sağlamayı amaçlayan Marmaris Belediyesi, düzenlediği, ‘Uluslararası Heykel Sempozyumu’ için halk plajını altı heykeltraşa açınca tatil ile sanat iç içe geçti

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki halk plajına 20 Mayıs'tan bu yana ayrı bir renk katan mermer heykeller, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Muğla mermerinin ve heykel sanatının daha yakından tanınmasını sağlamayı amaçlayan Marmaris Belediyesi, 20 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği, ‘Uluslararası Heykel Sempozyumu’ için halk plajını, altı heykeltraşa açtı. Sempozyum kapsamında, Türkiye'den Metin Kar, Ukrayna'dan Volodymyr Kohmar, İsveç'ten Emma Ströad, Rusya Federasyonu'ndan ise Vladimir Tishin, Igor Kozlov Tagir ve Subkhankulov isimli sanatçılar, birer heykel yaptı.

Altı heykeltraşın yaptığı heykeller, plaja gelen ve çevresinden geçenlerin yoğun ilgisini çekti. Belediye yetkilileri, gösterilen ilgi üzerine ilçenin çeşitli yerlerine koymayı planladığı heykellerin bir süre daha plajda kalmasını kararlaştırdı.

Emma Ströad'ın Akdeniz foku ‘Badem’den esinlenerek yaptığı 2 metrelik heykel, 18 Haziran'da Uzunyalı sahilindeki parka konulurken, Marmaris Belediyesi Basın Danışmanı Sedat Kirt, diğer eserleri de temmuz ayı başında daha önceden belirledikleri noktalara yerleştireceklerini söyledi.

HEDEFİNE ULAŞTI

Sempozyumun hedefine ulaştığını kaydeden Kirt, “Sempozyumun, Muğla mermerinin ve heykel sanatının yanısıra Marmaris'in dolayısıyla da ülkemizin tanıtımına da katkı sağladığını düşünüyoruz. Başta yabancı turistler olmak üzere hergün çok sayıda kişi, heykellerle birlikte Marmaris'in güzelliklerini 10 binlerce kez fotoğrafladı, kameralarına kaydetti. Heykeller ve önlerinde uzanan Marmaris Körfezi, şimdiye dek görüntülendi. Bu durum, sanatın turizm için ne kadar önemli bir kavram olduğunu ortaya koyuyor. Bu sebeple, Marmaris Belediyesi olarak sanatsal ve kültürel faaliyetleri düzenlemeye, bu tür faaliyetlere destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Radikal
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 14:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?