22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

İran'dan uçuş yasağı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, İran'ın, Isparta, Burdur ve Adana'ya uçuşlarını yasakladığını söyledi.

Özbozdağ, İzmir'e de bundan sonra haftada 4 uçak inmesine izin verileceğini ve Türkiye ile İran sivil havacılık kurumlarının aldığı bu kararın turizme kötü yönde etki edeceğini belirtti.

Başkan Özbozdağ, Türk ve İran sivil havacılık kurumlarının, hafta başında üç kez bir araya gelerek "anlaşılması ve ortaya çıkaracağı zararların telafisi çok güç" kararlar aldıklarını belirtti.

Söz konusu kararlar doğrultusunda, İran tarafının Isparta, Burdur ve Adana'ya da uçuşları yasakladığını anlatan Özbozdağ, şöyle konuştu: "Türk tarafı ise İran'dan İzmir'e haftada en fazla 4 uçağın inmesine izin vermeyi kararlaştırdı. Dolayısıyla, bizim üç yıldır Antalya, Bodrum ve Dalaman'a konan yasağa rağmen bölgeye İranlı turist getirmemizin önü çok büyük ölçüde tıkandı. Bu durum, turist, prestij, imaj kaybına yol açacaktır. Halihazırda İran'da ülkemizin güneyinde tatil yapmak için parasını ödeyenler var. Bunların durumu ne olacak?"

İran'dan her yıl 500 bin turistin ülkemize geldiğini anlatan Özbozdağ, sözlerine şöyle devam etti: "Bunların 200 bin kadarı güney sahillerinde tatil yapıyor. Biz bu rakamları daha yukarıya çekmek için uğraşırken, her iki ülkenin yetkililerini aldıkları kararları bir kez daha elden geçirmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Temmuz 2006'da Antalya Dalaman'a uçuş yasağı getirildi. Bu yasak üç yıldır Isparta ve Adana üzerinden Antalya'ya, İzmir üzerinden de Marmaris, Kuşadası ve Bodrum'a İranlı turist taşıyarak bu yasak delinmişti. İran'la iş yapan acenteciler, büyük bir telaş ve tedirginlik içerisinde ne yapacaklarını bilmiyor, önlerini göremiyorlar. Kime faydası olduğunu anlayamadığımız bu kararların skandal yaratmasından korkuyoruz."

..
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 15:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erol börtlüce IP: 88.242.62.xxx Tarih : 7.06.2008 15:19:58

Peki bu yasağı İran niye koymuş.Bilen varmı?