22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

İrlandalı turistin cesedini avcılar buldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, ormanda avcılar tarafından bulunan insan kemikleri ile beraberindeki kol saati ve elbise parçalarının, tatilini geçirdiği ilçede 15 Ağustos 2008 tarihinde kaybolan epilepsi hastası İrlandalı Turist Mark O'Neill'e ait olduğu üzerinde duruluyor.


Edinilen bilgiye göre, dün Kışladağ Mevkisinde avlanan Şafak Kaya ve Hasan Cengiz isimli iki avcı, başka bir avcı arkadaşlarının düşürdüğünü sandıkları bir miktar para buldu. Çevreye dikkatli bakan iki avcı insan kemikleri olduğunu fark ederek akşam saatlerinde gelebildikleri Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde durumu güvenlik güçlerine bildirdi.


Bu ihbar üzerine olay yeri inceleme ekibi bölgeye giderek inceleme yaptı. Mark O'Neill'in yakınları ile birlikte tatillerini geçirdiği villanın bulunduğu bölgeyi yüksekten gören ve uzakta kalan sarp arazide el fenerleri ile inceleme, araştırma yapan polis, bir kağıt parçası ve kol saati buldu. Bunun yanı sıra etrafta dağınık halde bulunan ve yırtıcı hayvanlar tarafından parçalandığı sanılan insan cesedine ait kemiklerin olduğu fark edildi. Polis karanlıkta güç bir şekilde yürüttüğü ilk incelemesinin ardından avcıların ifadelerine başvurmak üzere polis merkezine dönerken, Ankara'ya İrlanda Konsolosluğu'na haber verildi. Bu sabah saatlerinde ise Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Dönmez ve görevli doktor Fatma Türk ile birlikte polis yeniden bölgeye giderek çevredeki kemikleri ve buldukları insan eşyalarına ait parçaları topladı. Yapılan arama ve incelemenin ardından yetkililer bölgeden ayrılırken, Mark O'Neill'in ailesine de haber verildiği ve Bodrum'a gelecekleri belirtildi. Toplanarak ceset torbasına konulan kemiklerin İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği öğrenildi. Mark O'Neill'in ailesinin geldiğinde bulunan kol saati ve eşya parçalarının gösterileceği ve DNA testinin yapılabilmesi için gerekli işlemlerin gerçekleştireceği bildirildi. Bu arada iskeleti oluşturan kemiklerden bazı parçaların bulunamadığı öğrenildi.
Avlanırken yürüdükleri arazide kemikleri gören avcılardan Safak Kaya "Avlanmaya gelmiştik. Tepeden aşağıya doğru inerken önce para bulduk. Sonra da kemikleri bulduk ve bunun üzerine karakola giderek haber verdik" dedi.


Avcı Hasan Cengiz de kemiklerin etrafta dağınık halde olduğunu belirtirken, buldukları parayı dün akşam saatlerinde gittikleri Bodrum İlçe Emnyet Müdürlüğü'nde polise teslim ettiklerini söyledi.


Eşi Denise O'Neill (31) ile tatile gelen ağabeyi Brian O'Neill'in (37) beraberinde bulunan kardeşi Mark O'Neill (35) o tarihte kaldıkları evden ayrılmasının ardından kendisine bir daha ulaşılamamıştı. Mark O'Neill'in kaybolduğunu ülkelerinde iken duyan bir diğer ağabeyi olan Paul (38) ile babası Dermot O'Neill'de (63) olayın ardından Bodrum'a gelmişti. Brian O'Neill'in beraberinde bulunan epilepsi hastası olan kardeşi Mark O'Neill'in sabaha karşı tatillerini geçirdikleri site içerisindeki villanın penceresinden çıkıp gittiğinin anlaşıldığı belirtilerek durum güvenlik güçlerine bildirilmişti. AKUT Bodrum ekibi ve güvenlik güçleri Umurça mahallesinin üst kısımlarında kalan villanın çevresindeki bölgede arama yapmış ancak İrlandalı turistin izine rastlanılamamıştı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 17:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?