4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

İşçilerin şikayetlerini çözeceğiz!

AK PARTİLİ HIDIR “İŞÇİLERİN ŞİKAYETLERİNİ ÇÖZECEĞİZ”

Muğla’daki ve diğer illerdeki işçiler tarafından dile getirilen şikayetleri dinleyen TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi AK Parti Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır, konuların incelenmesi ve çözümlenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na iletti.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi AK Parti Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır, işçiler tarafından kendisine iletilen sorunların çözümü için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ilettiğini ve Bakan Ömer Dinçer’in, işçilerin şikayetlerinin 15 günde sonuçlandırılması talimatı verdiğini söyledi.

Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Bakanın talimatı ile işçilerin şikayetlerinin kısa sürede incelenip sonuçlandırılması için bir genelge yayınlayarak bir dizi tedbir alındığını ifade etti.

Mehmet Nil Hıdır açıklamasında, “İşçi şikayetleri, yetki incelemesi, grev ve lokavt dışı kalacak işçilerin tespiti ve grev oylamasına ilişkin iş ve işlemler bölge müdürlükleri tarafından yürütülecek, iş müfettişleri gitmeyecek. Ancak iş sözleşmesinin feshi ile işçinin bireysel alacaklarına ilişkin olanlar dışında kalan işçi şikayetlerinden işyerinde inceleme yapılmasını zorunlu kılanlar, toplu işten çıkarma ve çalışanların işyerinden kaynaklanan taleplerini içerenler ile müfettiş incelemesini gerektirenler çözüm amacıyla ilgili iş teftiş grup başkanlığına intikal ettirilecektir. Bakanlığa, İş Teftiş Kurulu Başkanlığına, İş Teftiş Grup Başkanlıklarına ve çağrı merkezlerine doğrudan intikal eden işçi şikayetleri öncelikle şikayetin yapıldığı yerin bağlı olduğu bölge müdürlüklerine gönderilecektir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 13:45:03
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 17:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal birden IP: 88.243.133.xxx Tarih : 22.01.2010 20:34:36

Sayın Vekilim  Muğla ya  2. toki istiyoruz,kiracıyım 850 TLkira veriyorum,kira yerine toki ye ödeme yaparım,kendi evim olur bari.