15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Işıkara, camide depremi anlattı

Kandilli Rasathanesi Eski Müdürü Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, Fethiye'de Cuma Namazı öncesinde "deprem ve depreme hazırlık" konulu bir konuşma yaptı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türk Kızılayı arasında imzalanan protokolle gerçekleştirilen proje kapsamında Muğla'nın Fethiye ilçesine gelen Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, Fethiye Merkez Yeni Cami'de "deprem ve depreme karşı alınacak önlemleri" cemaate anlattı. Prof.Dr. Işıkara, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Kızılayı ortak projesi olan "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi" kapsamında cemaate "Afet zararlarının azaltılması için alınması gereken önlemler ve depremden korunma bilincini" anlattı.

CAMİLER ÇOK KAPILI OLMALI 

Konuşması sırasında sinevizyondan Marmara Depremi anı ve sonrası ile ilgili görüntüleri izlettiren Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, Fethiye Merkez Yeni Cami'de düzenlenen ve tüm camilerde dinlenen konuşmasında, "Camilerimiz çok kapılı inşa edilmeli. Deprem anında deprem olursa namazım bozulur diye korkmayın. Önce dizüstü çökün, kapanın, sonra da güvenli ve acele olarak camilerden tahliye olun. Kur'an-ı Kerim'de Allah," İşi ehline yaptırın" diyor. Jeofizik mühendisleri, mimar ve inşaat mühendisleri dışında berber, karpuzcu tarafından yapılan binalarda oturmayın. Bu binaları satın almayın. Depreme karşı çaresiz değilsiniz. Önceliğiniz güvenli yapı olmalıdır. Ardından ev içindeki eşyaları sabitlemelisiniz. Daha da önemlisi konutlarınızın zorunlu deprem sigortasını yaptırmalısınız. Eşyalarla ilgili alınan önlem önemlidir. Kocaeli Gölcük depreminde ölenlerin yüzde 3'ü, 50 bin yaralının da yarısı ev içindeki eşyaların çarpması ya da üzerine düşmesi sonucu zarar görmüştür" dedi. 

.
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 15:09:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?