22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

İşkenceci sapık cezaevinde öldü

Muğla'nın  Milas İlçesi'nde, birlikte yaşadığı kadının 6 yaşındaki kızına işkence yaptığı iddiasıyla tutuklanan 48 yaşındaki Aytekin Gümüşbaş, cezaevinde hayatını kaybetti.

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, “Şahsın ölümüyle ilgili şüpheli bir durum yok. Kalp krizinden öldüğü sanılıyor, ancak yine de otopsi yapılmasını istedik” dedi.

Milas'ta geçen nisan ayında, beraber yaşadığı 36 yaşındaki Ümrane Çulha’nın 6 yaşındaki kızı H.Ç.'ye işkence yaptığı gerekçesiyle tutuklanan ve Muğla E Tipi Cezaevi’ne konulan Aytekin Gümüşbaş, bugün sabaha karşı yaşamını yitirdi. Üç gün önce rahatsızlandığını söyleyerek cezaevi revirine gönderilen ve tedavisinin ardından yeniden koğuşuna getirilen Gümüşbaş’ın ölümünde şüpheli bir durum olmadığını, vücudunda darp izine rastlanmadığını belirten Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, “Şahıs tedavisinin ardından tekrar cezaevine getirilmiş. Bu sabah tekrar rahatsızlanan şahsa ilk müdahale cezaevinde tutuklu ve hükümlü arkadaşları tarafından yapılmış. Şahıs ambulansla hastaneye sevk edilmiş. Tüm çabalara rağmen kurtarılamamış. Ölüm nedeninin kalp krizi olduğunu düşünüyoruz. Başka bir rahatsızlığı da söz konusu olabilir, otopsi sonucunda durum belirlenir” dedi.

Milas’ta kaldığı cezaevindeki mahkumlar tarafından 12 Nisan 2008’de darp edilen Gümüşbaş, Milas Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti.

NE OLMUŞTU?

10 Nisan'da meydana gelen olayda, komşuların şikayeti üzerine eve giden polis, işkence gördüğü belirlenen küçük H.Ç.'yi kurtarıp hastaneye götürmüştü. Küçük kızın bacaklarında, sırtında ve karnında sigara söndürüldüğü, kızgın mangal maşası ile dağlandığı, çenesinde ve gözlerinde darp izleri bulunduğu tespit edilmişti. Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından korumaya alınan küçük H.Ç.'yi, annesi ile birlikte yaşayan Aytekin Gümüşbaş'ın bu hale getirdiği belirlenmişti. Gümüşbaş'ın, küçük kızı sık sık sopa ile dövdüğü, saçlarını çektiği ve işkence yaptığı ortaya çıkmıştı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 15:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?