16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

İsmi sokağa verilecek

Bodrum Belediyesi'nin bugün yapılan Temmuz ayı olağan meclis toplantısında, geçen yıl trafik kazasında yaşamını yitiren sanatçı Barış Akarsu'yla, deniz kazasında yaşamını yitiren Burçak Oskay'ın isimlerinin kavşak ve sokağa verilmesini kararlaştırdı.


Toplantıda üyelerin önerisi üzerine, Barış Akarsu'nun adının 2007 yılında geçirtiği trafik kazası sonucu yaşamını yetirdiği Torba Kavşağı'na, Kumbahçe'de 1985 yılında deniz kazasında yaşamını yitiren Burçak Oskay'ın isminin de 2438'inci sokağa verilmesi kararı alındı.

Yaklaşık 50 belediye çalışanı ve tüm meclis üyelerinin yer aldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı CHP'li Mazlum Ağan, Barış Akarsu ve Burçak Oskay'ın isimlerinin kavşak ve caddeye verilmesinin büyük önem taşıdığını belirterek, “Dinlenmek ve tatil için kentimizi seçen gencecik insanların ve çocuklarımızın yaşamlarını beklenmedik anda yitirmeleri bizleri derinden sarsmıştı. Toplumda çok sevilen sanatçı Akarsu ve küçük Oskay’ın anılarının yaşaması için kavşak ve sokaklara isimlerini verdik. İsimlerini ölümsüzleştirdik. Kavşak ve sokak isimlerini en kısa zamanda plaketlerini hazırlayarak aileleri ile isim değişikliğini yapacağız. Tüm dileğimiz artık başka ölümlerin yaşanmaması” dedi.

Bu arada Eski Çeşme Mahallesi'nde 1542 sokağa da geçtiğimiz yıllarda vefat eden Bodrumlu çevreci Saynur Gelendost'un adı verildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 17:29:29
Güncelleme :7 Temmuz 2008 Pazartesi 17:53:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?