22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

İşsizlik canına tak edince..

Milas ilçesinde, işsizlik nedeniyle 70 metre yüksekliğindeki bir direğe çıkarak intihar etmek isteyen Ali R., kaymakam ve polisler tarafından güçlükle intihardan vazgeçirildi.


Milas'ın Sodra Dağı'nda uzun süredir işsiz olan Ali R. bir telefon operatörü şirketine ait 70 metre yüksekliğindeki telefon vericisine çıkarak intihar girişiminde bulundu. Sağır ve dilsiz olduğunu işaretlerle belirten Ali R., yanında getirdiği kağıtlara yazdığı notlarla polisle iletişim kurdu. İlçe Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş'a gönderdiği notta, ailesinin hayatını kaybettiğini, dünyada yalnız başına kaldığını ve işsizlikten bunaldığını yazan Ali R. kendisinin de polisler gibi düzenli bir yaşamı,
bir evi, bir ailesi olmasını istediğini belirtti. Ali R., mesajında intihar ederek ölmüş olan anne ve babasının yanına gideceğini yazdı. Ali. R.'nin isteklerini dikkatle okuyan polis ekipleri, gereken yardımın yapılacağı konusunda telefon ve megafon yardımıyla uyarılarda bulundu.

Tüm çabalara rağmen aşağı inmemekte direnen Ali R., kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarına da işaretlerle çekime devam etmeleri halinde atlamakta tereddüt etmeyeceğini belirtti. Bunun üzerine basın mensupları görüntü çekimini durdurdu.


Polis ekiplerinin gösterdiği çabalar sonuçsuz kalınca devreye Milas Kaymakamı Bahattin Atçı girdi. Kaymakam Atçı, megafon aracılığıyla Ali R.'nin tüm isteklerinin karşılanacağını, kendisine bir iş bulunacağını belirtti. Ali R., Kaymakam Atçı'yı görünce sağır ve dilsiz taklidi yapmayı bırakarak konuşmaya başladı. Milas'a bugün iş bulmak amacıyla geldiğini belirten Ali R., yanında getirdiği Türk bayrağını açarak ülkesini çok sevdiğini söyledi. 3 saat süren çabaların ardından Ali R., gözaltına alınmaması koşuluyla aşağıya inmeyi kabul etti.


Kaymakam Atçı'yla sohbeti sırasında küçük yaşlarda ailesini kaybettiğini anlatan Ali R., Diyarbakırlı olduğunu, en son Trabzon'da inşaatlarda çalıştığını, Milas'tan bir arkadaşının iş bulduğunu söyleyip onu buraya çağırmasına rağmen yanlış numara verince intihara kalkıştığını söyledi. Yurtta büyüdüğünü anlatan Ali R., okuma yazmayı bile polislerden öğrendiğini belirterek tüm polislere minnettar olduğunu söyledi.

..
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 10:59:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?