4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

İşte boşanma şampiyonu ilçe

BOŞANMA OLAYININ EN FAZLA YAŞANDIĞI İLÇE FETHİYE

Muğla Vali Yardımcısı Dr. Mestan Yayman, Muğla Valiliği’nin 3 yıl önce başlattığı Çocukta Değişimi Anlama, Sağlıklı Aile ve Toplum İlişkileri Geliştirme projesi kapsamında konuştuğu Fethiye’de boşanmaların en çok olduğu ilçenin Fethiye olduğunu anlattı.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleşen Çocukta Değişimi Anlama, Sağlıklı Aile ve Toplum İlişkileri Geliştirme konulu toplantıya yoğun bir katılım oldu. İlk olarak Muğla Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni, proje hakkında genel açıklamalarda bulundu. İnsanın 4 evrede yaşamını sürdürdüğünün anlatıldığı açılış sunumunda, bebeklik, çocukluk, ergenlik ve yetişkinliğin hayatın evreleri olduğu ve bu evrelerde erkek çocuğun babalığı, babalarından öğrenirken; kız çocuklarının da babalarının davranışlarından yola çıkarak hayatını şekillendirdiği vurgulandı. Programın ikinci bölümünde Muğla Vali Yardımcısı Dr. Mestan Yayman konferansını gerçekleştirdi. Yayman, “Değişim uzun süren bir iştir. Biz sizden değişim istiyoruz” dedi.

Mestan Yayman, ilçeler arasında en fazla boşanmanın Fethiye’de olduğunu kaydettiği konuşmasında “Kitap okuma konusunda ülkemiz 13 saniye ile dünya sıralamasında sondan birinci. Günde bir cümle okursanız, yılda 365 cümle eder. Bu da bir kitaba tekabül eder. Geçtiğimiz yıllarda öğretmenlere yönelik konferanslarımız oldu. Onlardan öğrencilerin ailelerini ziyaret etmelerini istedik. Bunu kabul etmediler. Bir kitapta okuduğum cümle beni 14 bin kişi ile buluşturdu. 2008 yılında korkunç bir rakam açıklandı. Kişi başına cinayette Türkiye, 128 ülke içinden birinci. Neden böyle oldu? Nerede hata yaptık? Benim ülkemde öğretmenlerin yüzde 48’i kitap okumuyor. Eksik davranıyoruz. Ailede mutluluk çok önemli. 128 ülke içinde birinci olduysak bir yerde hata yok mu? Katillerin ve tecavüzcülerin anne-babası yok mu? Hatalardan geri adım atılmış olsaydı biz bu sırada olmazdık. 2009 yılında yapılan bir araştırmaya göre ilçeler bazında en çok boşanmanın yaşandığı yer Fethiye. Bir değişim var ama bu olumsuza doğru bir değişim” dedi.

BOŞANMA OLAYININ EN FAZLA YAŞANDIĞI İLÇE FETHİYE
BOŞANMA OLAYININ EN FAZLA YAŞANDIĞI İLÇE FETHİYE
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 17:09:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilker coşkun IP: 88.236.75.xxx Tarih : 30.10.2010 16:48:37

sayın valimizi tüm kalbimle takdir ediyorum,kendileri datça ilçemizede geldiler,gerçekten takdire layık bir insan,istese makamında koltuğuna oturur mesaisini doldururdu,ama görüyorumki,onca kilometre kat ederek ilçeleri gezip,halkı bilinçlendirme çabasında helal olsun sayın valim.datçaya geldiği zaman sanırım biraz rahatsızdı kendileri,toplantı salonunda bir bardak ılık suya bir kaşık bal karıştırılarak getirilmesini rica etti,ama ne yazıkki balı ile anılan yerde bal bulunamadı,bu olaya çok üzüldüm,böyle olmaması gerekirdi. saygılarımla.