4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

İşte mütevelli heyetine seçilen isimler

MUĞLA İL GENEL MECLİSİ TOPLANTILARI

Muğla İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı ilk toplantısında Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edilen ve il genel meclisi tarafından belirlenen ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşa ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyet seçimleri tamamlandı.

12 ilçe merkezindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın mütevelli heyetinde bir yıllığına görev yapacak olan 2 asil ve 2 yedek üyelerin belirlenmesi İl Genel Meclisi Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından belirlendi.

Belirlenen isimler İl Genel Meclisinde oylamaya sunuldu. Oylama öncesi meclis grubu bulunan partilere söz verilirken, CHP grubu komisyonun hazırladığı listeye olumlu oy vereceğini açıkladı. AK Parti grubu adına konuşan Grup Başkanvekili Av. Çağrı Alper, listenin tamamen siyasi bir zihniyet ile hazırlandığını belirtirken, komisyon raporuna olumsuz oy vereceklerini açıkladı.

MHP Grup Başkanvekili Coşkun Tutal da, AK Parti gibi mütevelli heyetteki bazı isimlere itiraz ettiklerini, CHP ilçe başkanlarının yakınlarının eski ilçe başkanlarının yakınlarının, hatta komisyon başkanı Cemal Gürpınar’ın eşinin Yatağan’da yedek birinci sırada bulunduğu belirtilerek çekimser oy kullanacaklarını açıkladı.

Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyon Başkanı Yatağan CHP İl Genel Meclis Üyesi Cemalettin Gürpınar, isimler belirlenirken, adaletli olmaya özen gösterdiklerini açıkladı. Yapılan oylamada, 21 geçerli oya karşın, 1 red ve 6 çekimser oyla komisyon raporu kabul edildi.

Buna göre, Muğla merkezde, Ünal Türkeş ve Ali Genek, Bodrum’da Osman Uğur sert ve Tangör Kaygusuz, Dalaman’da Bilal Kor ve Ahmet Yeşiltuna, Datça’da Önder Antalyalı ve Derviş Aslan, Fethiye’de Kasım Keçe ve Kemal Soysal, Kavaklıdere’de Zafer Akkaş, Feriştah Hazır ve İlhan Dağaşar, Köyceğiz’de Nurisel Erol ve Turgut Ersoy, Marmaris’te Şükriye Kılıç ve Nuran Esin, Milas’ta Mahur Şahin ve Ömer Bayar, Ortaca’da Salih Köleoğlu ve Sakıp Çakır, Ula’da Bekir Algur ve Raşit Göçmen, Yatağan’da Bakiye Sökmen ve Şükrettin Öztürk asil üyeliklerine seçildiler.

MUĞLA İL GENEL MECLİSİ TOPLANTILARI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 11:43:04
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 23:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?