4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

İşte yeni emniyet müdürü

MUĞLA’NIN YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ KADİR AY

Muğla Emniyet Müdürü Mehmet Emin Körpe’nin 11 Ocak tarihinde yaş haddinden dolayı emekli olmasıyla boşalan koltuğa Ankara’da Polis Başmüfettişliği yapan Kadir Ay atandı. 48 yaşındaki yeni Emniyet Müdürü Ay’ın bir hafta içerisinde Muğla’daki görevine başlaması bekleniyor.

ÖZGEÇMİŞİ

Mart 1961 yılında Ceyhan’da doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini yine Ceyhan’da tamamladı. 1981 yılında Ankara Polis Kolejinden, 1985 yılında ise Polis Akademisinden mezun oldu. Ardından Komiser olarak İzmir’de göreve başladı. 1988-1989 yıllarında İçişleri Bakanlığı tarafından Amerika Birleşik Devletleri Texas eyaletine yetiştirilmek üzere gönderildi. Texas-Dallas Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptı. Aynı zamanda İngilizce dil eğitimine katıldı. Bu dönemde Texas Eyalet Valisi Sayın Ommute Clausse tarafından ödüllendirildi. Diğer yandan, 1990-1992 yıllarında Dışişleri Bakanlığında görev yaptı. 2.Bölge hizmetini ise Emniyet Amiri olarak Sivas ilinde tamamladı. 1997 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Yabancılar Hudut İltica Dairesi Başkanlığı’na atandı. Bu süreçte, Emniyet Genel Müdürlüğü adına Uluslararası Kuruluşlarla koordinasyonu sağlama görevini de yürüttü. 1998 yılında Genel Kurmay Başkanlığı tarafından Barış İçin Ortaklık Merkezinde yürütülen programlara, ilerleyen yıllarda ise çok sayıda uluslararası düzeyde gerçekleştirilen çalışmalara ve Bakanlar toplantılarına katıldı. Avrupa Birliği sürecinde yürütülen projelerde 6 yıl boyunca aktif görev aldı. Bu projelerden en önemlisi Başbakanlıkça 2005 yılında yürürlüğe giren İltica ve Göç Ulusal Eylem Planının hazırlanmasında Proje Müdürü olarak görev yaptı. Yine Başbakanlıkça 2006 yılında yürürlüğe giren Entegre Sınır Yönetimi Ulusal Eylem Planının hazırlanmasında da görevli bulundu.

Öte yandan, Irak krizi döneminde Başbakanlık Kriz Merkezinde görev yaptı. 1999 yılında ABD Wisconsin Üniversitesi ve Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen Acil Durum Yönetimine iki aşamalı olarak katıldı. 2000 yılında İtalya/San Remo’da Uluslararası İnsani Hukuk Enstitüsünde eğitim aldı. Diğer taraftan, Ağustos 2005 yılında İzmir’de düzenlenen Üniversite Olimpiyatları İcra Komitesinde görev yaptı. Bu görevinden dolayı ödüllendirildi. Halen İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Avrupa Birliği Projeler Müdürü ve bu görevi yanında polis kayak milli takım antrenörü olarak görevini yürütmekteyken Muğla Emniyet Müdürü olarak atanmıştır. Yazılmış kitabı, farklı alanlarda çok sayıda taltif, takdirname ve madalyaları bulunuyor. Evli. Bir çocuk babası ve İngilizce biliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 18:15:02
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 18:40:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?