22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

İtfaiyeye araç takviyesi

Muğla Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü araç parkına yeni bir araç daha ilave etti.

Belediye’ye ait araç 18 bin 500 YTL ödenerek son sistem makine ve teçhizat ile donatıldı. Koruma altında bulunan SİT bölgesi için alınan araç 2 bin 500 ton su kapasitesine sahip.

Ayrıca 100 litre köpük koyma kazanı, 40 metrelik hortumu, gece müdahaleleri için yükselip alçalabilen aydınlatma sistemine sahip araçta, soğuk havalarda kazanın içindeki suyun donmaması için, su deposu ısıtılabiliyor. Muğla Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne kazandırılan son araçla birlikte müdürlük makine parkındaki araç sayısı 12’ye yükseldi.

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Özellikle kentsel koruma bölgelerindeki olası yangınlara en hızlı ve en sonuç alıcı şekilde müdahale edebilmek için alınan bu araç, önemli bir rahatlık sağlayacak. Gönül ister ki bu aracı kullanmak zorunda kalmayalım. Ama eğer kullanmak zorunda kalırsak, bu bölgelerde en sonuç alıcı şekilde müdahale edebileceğiz” diye konuştu.

Muğla Belediyesi İtfaiye Müdürü Raşit Çöl’de yeni alınan araç ile koruma bölgesinde bulunan dar alanlardaki bölgelere kolaylıkla müdahale edileceğini belirterek, “ Son alınan araç ile araç parkımızdaki sayı 12’ye yükseldi. İki hizmet aracı, bir adet AKS aracı ve 9 arazözden oluşan araç parkımız ile genç ve dinamik personelimiz 24 saat boyunca oluşabilecek yangın felaketlerine karşı hazır durumda Yeni alınan araç ile birlikte yangınlara 50 ton su atabilecek kapasiteye ulaştık. Ayrıca 107 adet yangın vanaları da sürekli olarak kontrol ediliyor ve hazır tutuluyor” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 16:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?