16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

İzin almadı, dolguyu kaldırmadı

Güllük’te denize kaçak dolgu yapan MNG Holding’e yasal izin için verilen süre 4 Mayıs’ta doldu. Gerekli izni almayan şirket, işçi ve makinelerini çekip inşaatı durdurdu. Şimdi şirkete dolguyu kaldırması için süre verilecek.

Muğla’nın Güllük Körfezi’ndeki Pina Yarımadası’nda ve Çomça Koyu’nda Halep çamlarıyla kaplı yarımadada turistik tesis yapmak için ormandan kiraladığı 85 dönümlük arazide inşaat başlatan, hafriyatı, iskele yapmak için denize boşaltan MNG Holding’e bağlı Günal İnşaat’a üç kez para cezası verildi.

Hakkında soruşturma ve dava açıldı, ancak kaçak dolgu krizi aşılamadı. Şirkete dolguya izin alması için verilen yasal süre 4 Mayıs akşamı sona erdi. Şirket turistik tesis inşaatını durdururken, dolguya dokunmadı ve iş makinelerini bölgeden çekti.

Şantiyede görevli Lütfü Güner, dolguyu kaldırmak için herhangi bir çalışma olmadığını, iş makinelerinin Antalya’ya gönderildiğini belirterek, “Turistik tesis inşaatında ve dolguda şu an işçi çalışmıyor. Sadece bir bekçi var. Dolgunun ne zaman alınacağını bilmiyorum, buna yöneticilerimiz karar verir” dedi.

İş devlete düşecek
Şirkete bugüne kadar 46 bin 500 YTL para cezası verildiğini kaydeden Kaymakam Bahattin Atçı, ise şunları söyledi: “Şirkete yasalar ne emrediyorsa en ağır cezaları verdik. Birkaç mahkemede soruşturma ve yargılama devam ediyor. İl Özel İdare Müdürlüğü ve Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’ndeki teknik ekipler inceleme yaptıktan sonra dolgunun kaldırılabilmesi için süre vereceğiz. Kaldırmazlarsa bu işi devlet olanaklarıyla yapıp parasını tahsil edeceğiz, kıyıyı eski haline getireceğiz.”

Bodrumlu Yurtsever Cephe Sözcüsü Ayhan Karahan da, devletin MNG Holding’e verdiği tavizin sürdüğünü, özel bir şirkete rant sağlamak için bu boyutta devlet tavizinin hiçbir yerde görülmediğini öne sürdü.

Karahan, şöyle konuştu:
“Devlet yöneticileri suça ortak olma zihniyetini bırakmalı, Pina ve Çomca Koyu’nda denize dökülen binlerce ton toprak bir an önce geri alınmalı ve MNG’ye ormanlık alanın tahsisi iptal edilmeli. O şirket orada denizdeki toprağı almadan turistik tesis inşaatına başlar, toprağı denizde bırakırsa iki bin kişi ile eylem yapar, şirketin çalışmasına izin vermeyiz. MNG yöneticileri ve yörenin mülki amirleri pişkin tavırlarını bir an önce bırakmalı

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 11:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?