4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

İzlandalı Daniel'e süt anne oldu

KAZAZEDE İZLANDALI BEBEĞE TÜRK SÜT ANNE

Muğla Denizli karayolunda şerit ihlali sonucu meydana gelen trafik kazasında, İzlandalı turistler Dagbjört Börg (34) ile eşi Vohann Arngson hayatını kaybetmişti. Kazadan altı aylık Daniel Arngson yara almadan sağ kurtulmuştu.

Dagbjört Börg ve Vohann Arngson çiftinin öksüz kalan bebeği Daniel'e, Muğla Devlet Hastanesi sahip çıktı.

Kazada anne Vohann Arngson'un kendini siper ederek hayatını kurtardığı altı aylık bebeği Daniel Armis Anngson, Muğla Devlet Hastanesi'nde bir gece boyunca müşahade altında tutuldu. Sağlık durumu iyi olan bebeğe Muğla Devlet Hastanesi'nde görevli Sevda Köse isimli hemşire süt annelik yaptı. Bebeğin İzlanda'nın İzmir Konsolosluğundan gelecek bir yetkiliye teslim edilerek ülkesi İzlanda'ya gönderileceği açıklandı.

Muğla Devlet Hastanesi'nde 12 yıldır hemşirelik yapan Sevda Köse, Daniel'e süt annelik yaptığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Daniel'in çok sevimli bir bebek olduğunu anlatan Sevda Köse, şöyle konuştu: "On aylık Ahmet Emre Köse adında bir oğlum var. Trafik kazası sonrasında hastanemize getirilen İzlandalı minik bebeğin anne ve babasının öldüğünü duyunca çok üzüldük. Bizim servise gelmesinin ardından kendi çocuğumuz gibi sahiplendik. Daniel acıkınca ilk olarak mama verdik ama rahatsızlandı. Ben de süt vermeyi düşündüm ve denedik. Reddedeceğini düşünürken sütümü kabul etti ve sürekli süt istemeye başladı. Çok duygusal bir durum. Bebekten nasıl ayrılacağım, bilmiyorum. Şu an sağlık durumu gayet iyi."

TÜRK MİLLETİNİN ŞEFKATİNİ GÖSTERİYORUZ

Muğla Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Fahri Tuna, bebeğin hastanede koruma amacıyla tutulduğunu belirterek, sağlık durumunun çok iyi olduğunu açıkladı. Başhekim Tuna, kazadan sonra yaptıkları muayenelerde bebeğin yara almadan kurtulduğunu gördüklerini belirterek "Daniel son derece sağlıklı. Muğla Devlet Hastanesi olarak Türk milletinin şefkatini gösteriyoruz. Çok sempatik ve sıcak bir çocuk, hepimiz onu çok sevdik. Her türlü bakımı yapılmaktadır. Bebeğin bir de süt annesi oldu. Bir hemşiremiz bebeği emziriyor. Bebek sütü reddetmedi. Bu bizi daha çok sevindirdi" dedi.

KAZAZEDE İZLANDALI BEBEĞE TÜRK SÜT ANNE
KAZAZEDE İZLANDALI BEBEĞE TÜRK SÜT ANNE
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2010 Perşembe 12:05:03
Güncelleme :21 Ekim 2010 Perşembe 14:35:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?