16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

İztuzu Avrupa'nın en iyi açık alanı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde Dalyan Beldesi’nde bulunan İztuzu Plajı’nı İngiltere’de yayınlanan The Times Gazetesi’nin okuyucuları tarafından önerilen 200 yer arasından “Avrupa’nın En İyi Açık Alanı” seçildi.

24 değişik ülkedeki finalist arasından birinciliği elde eden İztuzu Plajı’nın sertifikası Dalyan Belediye Başkanı Suat Tufan’a teslim edildi.


İztuzu Plajı için hazırlanarak İztuzu Carettalarını Koruma Projesi Koordinatörü ve Pamukkale Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yakup Kaska’ya, gönderilen sertifika ve üzerinde “Best Open Space Europe 2008 (Avrupa’nın En İyi Açık Alanı 2008)” ifadesinin yer aldığı sertifika, Pamukkale Üniversitesi’nden Dalyan Belediye Başkanlığına gönderildi. 6 aylık bir araştırmanın sonucunda Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı, doğa harikası Dalyan’daki İztuzu Plajı’nı "Avrupa’nın En İyi Açık Alanı" ilan etmişti. İztuzu’na ilişkin değerlendirmede de "İztuzu Plajı Akdeniz’de ender rastlanan bir yer" ifadesi kullanılıyor.
İngiliz The Times Gazetesi’nin 6 aylık bir araştırmanın sonucunda Dalyan’daki İztuzu Plajı’nı “Avrupa’nın En İyi Açık Alanı" seçtiğine işaret eden . Dalyan Belediye Başkanı Suat Tufan; “İngiliz The Times Gazetesi’nin araştırmalarından sonra, Dalyan Beldesinin göz bebeği İztuzu Plajı bilindiği gibi iyi koruma ve temizlik sayesinde bu duruma geldi. İztuzu Plajı’yla gurur duyuyoruz. Dalyan Beldesi için gurur verici. Dünyada Ender rastlanan bir yer ‘İztuzu Plajı’ Akdeniz’de ender rastlanan bir yer. Çam ağaçlarıyla kaplı bir dağdan nehir ağzına uzanan, bir tek evin veya otelin görünmediği 4.5 kilometrelik altın kuma sahiptir” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 11:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?