22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Jandarma mangalcı peşinde

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, son iki ayda çıkan 55 yangının ardından il genelinde herkesi seferber ettiklerini belirterek, helikopterler, uçaklar ve işçilerle küçük bir dumana bile olsa müdahale etmek için 24 saat alarma geçtiklerini bildirdi 



Muğla'da son iki ay içinde çıkan 55 orman yangınının ardından, ‘Kırmızı Alarma’ geçildiği açıklandı. Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, köylerde sahillerde, otellerde kırsal kesimde herkesi seferber ettiklerini, en ufak bir duman görüldüğünde veya araçtan sigara atıldığında görenlerin kendilerine bildirmesini istediklerini belirterek, “Helikopterlerimiz ve uçaklarımızla, işçilerimizle ufacık bir duman dahi olsa müdahale etmek için 24 saat alarma geçtik” dedi. Öte yandan Bodrum’un Güvercinlik, Kızılaağaç, Çökertme ve Mazı köylerinde jandarma, ormanda piknik yapanların mangal ve tüplerini toplayarak elkoydu. Haklarında yasal işlem başlattı.

Muğla’nın Milas, Bodrum, Marmaris, Datça ve Fethiye ilçelerinde son iki ayda çıkan 55 yangının ardından orman ekiplerinin kırmızı alarma geçtiği belirtildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından köylere, orman içlerindeki tatil köyleri ve otellere yapılan uyarılarda orman yangınlarına karşı duyarlı olunması, ihbarların en kısa zamanında merkeze ulaştırılması istendi.



Tatil köyleri yangın ekibi kurdu



Bodrum’un Yalı, Göltürkbükü, Turgutreis, Gündoğan ve Yalıkavak beldelerindeki otellerin güvenlik birimleri günün 24 saati dürbünle bölgedeki ormanları gözetlerken, bazı tatil köyleri de orman ekiplerine yardımcı olmak amacıyla söndürme ekipleri oluşturdu. Torba’daki Işıl Milta Clup Tatil Köyü bir itfaiye aracı, iki arazöz, iki kamyonet ve 30 kişilik personeliyle yangın söndürme timi oluştururken, Bodrum’da Alp Kököz başkanlığında bu yıl kurulan AKUT Bodrum Timi de her yangına 40 kişiyle müdahale etmek için hazırlık yaptı.



Mangallara el konuldu



Muğla Valiliği’nin ormanlık alanlara girişi yasaklamasının ardından jandarma da mangal ve piknik tüpü operasyonu düzenledi. Ormanda piknik yapanların 23 mangal ve 14 piknik tüpüne el konuldu. Ormanlık alanda ateş yakıp piknik yapan 4 kişi hakkında da yasal işlem başlatıldı.

Bölgede aniden artan hava sıcaklıkları ve şiddetli rüzgar nedeniyle hafta başından itibaren orman ekiplerinin ‘Kırmızı Alarma’ geçtiğini belirten Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın şunları söyledi:

“Herkesi yangına karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Çünkü yangınların büyük bir bölümü insan hatalarından çıkıyor. Otomobillerden atılan sigara izmariti, rüzgarlı havada anız ve çöp yakılması, pikniklerde mangal yakılması yangınların başlıca nedenleri. Bu tür davranışlarda bulunanların acilen bildirilmesini istiyoruz. Yangınlarla topyekün mücadele edersek büyük oranda başarılı oluruz.”

Radikal
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 07:25:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?