16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Jeannie'in kedi sevgisi şaşırtıyor

Marmaris'e 18 yıl önce yerleşip başıboş kedi ve köpeklere sahip çıkan hayvansever İngiliz Jeannie Thirkill, bugün 400 kediyi besliyor.


Kedi beslemeye başladığı ilk yıllarda kedilerden rahatsızlık duyan mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine gözaltına alınan Thirkill, pasaportunun kaybolması nedeniyle sınır dışı edilmekle karşı karşıya kalmıştı. Thirkill, savunmasında, "Bu kedileri İngiltere'den getirmedim. Marmaris'in sorununa çare olmaya çalışırken başıma gelmeyen kalmadı" demişti.


İngiliz vatandaşı 55 yaşındaki Thirkill, Almanya'nın Essen kenti Kedi Derneği Başkanı Karen Potter'i devreye sokarak Marmaris'te kediler için sürekli bir barınak yapılmasını sağladı. Potter, 6 dönüm araziyi 30 bin euroya satın aldı.
11 yıl önce oturduğu evinde yanına sığınan yavru kediye sahip çıkan Thirkill, kediye "Hayat" ismini vermişti. Hayat ismini verdiği kediden bir gün sonra yavru bir başka kedi kendisine sığındı. Onun da adını Prenses koydu. Hayat ve Prenses'i beslemeye başlayan Jeannie, daha sonra sokak kedilerine ilgi göstermeye başladı. Jeannie, kedilerin sağlık sorunları, yiyecek sorunları derken kediler konusunda daha çok bilgili olma ihtiyacı hissetti. İngiltere'den gelen kitapları okurken kedi sayısı 22'ye ulaştı.


Bir Alman veterinerden Marmaris Armutalan'daki Lidya Hoteli'nin sokak kedilerine barınak sağladığını öğrenen Jeannie, Almanya'nın Essen kentindeki Kedi Derneği Başkanı Karin Potter ile kurduğu irtibat sayesinde grupla çalışmaya başlamış. Kısa zamanda kedilere tıbbi müdahale, aşılama dahil birçok şey öğrenmiş.

ARMUTALAN BELEDİYESİ YARDIM EDİYOR
Marmaris-Datça karayolu üzerinde 6 dönümlük bir arazide 400 kedi besleyen Jeannie Thirkill, kedilerin yaşaması için yerel yönetimlerden maddi ve manevi olarak sadece Armutalan Belediyesi'nden destek aldığını söyledi. Marmaris'teki diğer belediyeler Marmaris ve İçmeler Belediyesi'nden yardım alamadığını iddia eden Thirkill, "Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, bize barınak konusunda yardımcı oldu. Ayrıca bu kadar kedinin bakımı çok zor. Marmaris'e tatile gelen Alman ve İngiliz vatandaşlar da kedilerin beslenmesi konusunda bize yardımcı oluyor" dedi.

..
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 13:30:45
Güncelleme :1 Haziran 2008 Pazar 13:35:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?