22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Jeopark Projesi

Muğla Valiliği, Yatağan Kaymakamlığı ve Yatağan Belediyesi'nin girişimleri ile başlatılan Yatağan Jeopark Projesi'nde önemli adımlar atılıyor. 

Dünyada sadece 26 jeopark bölgesi bulunurken, Gökbel Vadisi, Stranokia, Lagina, dünyadaki ilk seramik atölyesi ve yine hıristiyanların ilk açık hava tapınağı bölgelerini içine alan Yatağan Jeopark Projesi ise Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. 

Yatağan Jeopark Projesi'ne talep edilen ödenek konusu Muğla İl Genel Meclisi'nin Nisan ayı son oturumunda ele alındı. Yatağan Kaymakamı Şehmuz Günaydın, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık'ın da hazır bulunduğu toplantıda ilk olarak Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz, il genel meclis üyelerine Yatağan Jeopark Projesi çalışmaları, amacı, alanı, özelliklerini kapsayan bir sunum gerçekleştirdi. 

Sunumun ardından söz alan Yatağan Kaymakamı Şehmuz Günaydın, İl Genel Meclisi'nden projeye destek beklediğini belirterek şöyle konuştu: "Bu proje Muğla ve ülke turizmine çok büyük bir katkı sağlayacak. Yatağan Kaymakamlığı ve diğer kurumların bu projeyi tek başına yönetmesi mümkün değil. Proje 3 yılda hayata geçecek bir proje. Uzun soluklu bir proje. Yatağan Jeopark Projesi, Türk turizmine önemli bir prestij kazandıracak ve turizmin 12 aya yayılmasına da katkı sağlayacak. Bu projenin aynı zamanda Muğla İl Genel Meclisi'nin de projesi olmasını istiyoruz. Jeopark Projesini hayata geçirdikten sonra Muğla turizmi adına pazarlayabilirsek turizmin 12 aya yayılmasında büyük bir yol kat edeceğiz. Muğla İl Genel Meclisi'nden projeye destek bekliyoruz".
 
Plan ve Bütçe Komisyonu ile Turizm Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından yürütülen ortak inceleme ve çalışmaların sonunda hazırlanan rapor her iki komisyon adına Çağrı Alper tarafından okundu. Raporda, projenin alternatif turizmin oluşturulması açısından son derece uygun olduğu, turizmin 12 aya yayılmasının yanında bölgedeki yaşam kalitesini de artıracağı belirtildi. Proje ile ilgili daha profesyonelce ve uzman kişi ve kurumlarca Alan Yönetimi, Eylem Planı ve daha kapsamlı çalışma başlatılması gerektiği vurgulanan raporda, proje için 2008 yılı bütçesinden 1 YTL'lik sembolik bir ödenek ayrılarak fasıl açılması, proje çalışmaları ilerledikçe talep edilen ve gerekli ödeneklerin İl Genel Meclisi bütçesinden çıkarılması kararlaştırılarak komisyonların projeyi destekledikleri bildirildi. 

Raporun okunmasının ardından grupları ve şahısları adına söz alan bütün üyeler komisyon raporlarını onayladıklarını ve Yatağan Jeopark Projesi'ne İl Genel Meclisi olarak destek vereceklerini açıkladı. Komisyon Raporu "Oybirliği" ile kabul edildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2008 Pazar 16:36:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?