4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Kaçak akaryakıt baskını

MUĞLA’DA KAÇAK AKARYAKIT OPERASYONU

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından akaryakıt kaçakçılığı suçu ile mücadeleye yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında bir işyerine düzenlenen operasyonda 196 teneke kaçak madeni yağ ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan araştırmada dizel yakıt ile çalışan araçlara Muğla merkez yeni garaj yanında faaliyet gösteren bir iş yerinde kaçak akaryakıt satışı yapıldığı yönünde istihbari bilgi elde edildi. Yapılan araştırmalarda iş yerinin ünvanı ve herhangi bir isminin bulunmadığı, içerisinde çok sayıda 10 numara tabir edilen madeni yağ tenekelerinin olduğu, işyeri camında “24 saat açık 0 554 … .. .. – 0 507 … .. ..” şeklinde kağıt asılı olduğu ve iş yerinin önünde düzenek şeklinde ayaklı büyük bir huninin bulunduğu tespit edildi.

Sürdürülen çalışmalar neticesi 10 numara tabir edilen madeni yağların akaryakıt amaçlı satış yapıldığı ve 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanununa aykırı olarak kaçak akaryakıt suçunun işlendiği değerlendirilerek madeni yağlar el konuldu. Soruşturmayı derinleştiren polis, bir minibüsün yakıt deposuna özel olarak yapılmış bir aparat marifetiyle madeni yağ ikmali yapıldığı esnada 2 şüpheli şahsı yakaladı. Operasyonda işyeri sahibi ve yetkilisi M.Y. ile birlikte E. H. ve M.Y. isimli zanlılar gözaltına alındı.

Operasyonda ayrıca, 196 tenekede 14’er kilogramlık dolu madeni yağ, 334 adet boş madeni yağ tenekesi 4 adet dolumda kullanılan huni, dolumda kullanılan 10 metre hortum ve 4 koçan fatura ele geçirildi. Ele geçirilen madeni yağların TUBİTAK’ta yapılan analizinde; 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu'nun 2. maddesinin 5 numaralı bendinde verilen "Akaryakıt" tanımına uymadığı, T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun teknik düzenlemelere uygun akaryakıt olmadığı ortaya çıktı.

Olayla ilgili işyeri sahibi ve yetkilisi olan M.Y. ile birlikte E. H. ve M.Y. isimli 3 şüpheli ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

MUĞLA’DA KAÇAK AKARYAKIT OPERASYONU
MUĞLA’DA KAÇAK AKARYAKIT OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2010 Pazar 17:12:05
Güncelleme :28 Kasım 2010 Pazar 17:24:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?