22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

'Kaçak bina yaptığını kabul etti'

Milas Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Emin Çöllüoğlu, 2 bin 777 metrekarelik araziye kaçak olarak bir çiftlik yaptı. Hakkındaki iddiaları kabul eden Çöllüoğlu; "Kaçak yaptım, yıkmaya hazırım" dedi.


Milas Belediyesi'nin CHP'li üyesi Emin Çöllüoğlu'nun düğün salonu olarak tahsis edilen arsada kaçak olarak çiftlik inşa ettiği tespit edildi. Milas Belediyesi ekipleri usulsüzlüğü tutanağa döktükten sonra Çöllüoğlu hakkında işlem başlattı.
DSP'li belediye başkanı Hürol Önder döneminde yaptığını iddia eden Çöllüoğlu ve Hürol Önder arasında meclis toplantısı sonrasında söz düellosu yaşandı. Binanın yol ortasına yapıldığının tespit edildiğini ifade eden Önder, "Senin binana kimse ruhsat veremez" diye tepki gösterdi.


Diğer meclis üyeleri tarafından tepkiyle karşılanan konuyla ilgili bir açıklama yapan Emin Çöllüoğlu, "Medyada yer alan haberlerde kaçak binaların Fevzi Topuz döneminde yapıldığı iddia edilmiş. Ama ben binaları Hürol Önder döneminde yaptım. Madem binalar Fevzi Topuz döneminde yapıldı da Hürol Önder de o dönemde Milas Belediyesi Meclis Üyesi idi neden o dönemde şikâyet etmedi" dedi. Binaları yapmak için Hürol Önder'in mühendislik firmasıyla görüştüğünü ve anlaştığını anlatan Emin Çöllüoğlu, şöyle konuştu:
"Kaçak binaları yıkmaya hazırım. Her türlü cezaya razıyım. Bu suçlamaları neden yaptığına gelince geçen hafta aldığımız karar sonrasına denk geldi bu uygulama. Ben de kendisine soruyorum neden daha önce yapmadınız."
Öte yandan Milas Belediyesi ekipleri tarafından Emin Çöllüoğlu'na ait diğer işletmelerin de incelemeye alındığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 14:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?