15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Kaçak içki ve sigara çetesi çökertildi

Muğla Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, Bodrum ve dört ildeki turizm bölgelerinde, yasadışı yollardan sokulan yabancı menşeli, bandrolsüz içki ve sigaraları piyasaya sürdüğü belirlenen çeteyi ‘Gökçe’ adlı operasyonla çökertti.

Çete üyesi 14 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda piyasa değeri 200 bin YTL olan içki ve sigara ele geçirildi.

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Müdürlüğü ve Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’nce 17 Haziran Salı günü 07.00’de Bodrum, Muğla, İstanbul, Mersin ve İzmir’de yapılan ve yaklaşık 200 polisin katıldığı eş zamanlı ‘Gökçe’ operasyonunda, Yunanistan’ın İstanköy, Kilimli ve Rodos adalarından tur tekneleri ve yatlarla Bodrum’a kaçak içki ve sigara getiren çete çökertildi. Örgütlü gümrük kaçakçılığı suçunu işleyen çete lideri F.G. (28) ile çetenin üst düzey yöneticileri Ö.T. (55), S.A. (27) örgüte yardım ederek Bodrum’da içki ve sigaraları piyasaya süren R.A. (34), M.C.K. (19), M.Y. (38), B.A. (33), M.U. (32) Ö.B. (32), C.A. (32), R.S. (28), H.Y. (27), U.G. (27). İ,Ö. (35) gözaltına alındı.

Çetenin gümrük kaçağı içki ve sigaraları Bodrum ve dört ildeki bar, disko, eğlence merkezleri ve restoranlarda piyasaya sürdüğü ortaya çıktı. Çete elemanlarının işyeri, dükkan ve evlerinde yapılan aramalarda 14 bin 783 paket gümrük kaçağı sigara, 738 paket gümrük kaçağı puro, 260 şişe gümrük kaçağı içki, 759 paket pipo tütünü ele geçirildi. Gözaltına alınanlardan H.Y.'nin operasyon sırasında bulunduğu evin kapısını açmayarak 2 bin 500 paket sigarayı yaktığı ortaya çıktı.

Operasyonda ele geçirilen sigara ve içkilerin piyasa değerinin yaklaşık 200 bin YTL olduğu, çetenin son bir yıl içerisinde yasa dışı yollardan 1 milyon YTL'nin üzerinde para kazandığı öğrenildi.

Gözaltına alınanlar Muğla Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan ve üç gün süren sorgulamalarının ardından bugün öğle saatlerinde ‘Örgütlü olarak gümrük kaçakçılığı’ yapmak suçlarından adliyeye sevk edildi. Sigara ve içki kaçakçılarından bazılar adliyeye getirilişleri sırasında basın mensuplarına “Ne var kardeşim niye çekiyorsunuz? Bu ülkede içki sigara içmek yasak mı? Sigara içmenin yasak olmadığı yerlerde içiyorduk” demesi dikkat çekti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 19:58:21
Güncelleme :20 Haziran 2008 Cuma 20:03:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
can can IP: 88.250.3.xxx Tarih : 22.06.2008 17:58:57

yazık bence yakalanan kişilere allah yardımcıları olsun herkes ekmeğinin peşinde sanki devlet adamları bu kaçak eşyalarının nerden geldiğini bilmiyorlar mı?biliyorlar!ve bunların kaçak yollarla türkiyeye girmelerine izin veriyolar vermeseler onlarda bu işi yapmazlar.almanyanın şuanki durumuna bakın halkına sahip çıkıyorrrr.peki türkiye????????herkes işini ciddi ciddi yapsa belki almanya gibi olur du türkiye ama tam tersi herkes nerden çalabilirim diye düşünüyorrr.