4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Kaçak kazıya 2 tutuklama

KAÇAK KAZIYA İKİ TUTUKLAMA

Milas’a bağlı Selimiye beldesinde kaçak kazı yaptıkları ileri sürülen altı kişiden ikisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre; Uzunyuva’daki tarihi soygunun ardından gözlerin çevrildiği eski eser kaçakçılığı ve izinsiz kazı suçuyla mücadele eden Milas İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Selimiye’ye bağlı Kurudere köyünde henüz tescil bile edilmemiş bir alanda kazı yaparken 6 kişiyi gözaltına aldı. Mahkemeye çıkarılan şahıslardan ikisi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, kazıya yardım ettikleri ileri sürülen aralarında köy muhtarı M.G’nin de bulunduğu 4 köylü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bilindiği gibi Selimiye'ye bağlı Kurudere köyünde geçtiğimiz hafta sonu sabah saatlerinde jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda kaçak kazı yaptıkları ileri sürülen iki kişi ve kazıcılara yardım ettikleri belirlenen 4 köylü jandarma tarafından suçüstü yakalandı. Kazı alanını gizlemek için çadır kuran şahıslar, sorgularında keçi ağılı hazırladıklarını ifade etti.

İzmir'den geldikleri ve köyün Bozseki mevkiinde gerçekleştirilen operasyonda İ. G. (52) ve H. Ş. (49) ve kazıya yardım ettikleri belirlenen M. G. (48), M. G. (51) ve C. D. (57) gözaltına alındı. Jandarmanın çadırda ve kazıya yardım şahısların evlerinde yapılan aramalarda Helenistik döneme ait olduğu belirlenen bir kitabe, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, kazıda kullanılan ve içerisinde eser fotoğrafları bulunan fotoğraf makinesi, kazma, kürek, balyoz, murç, manivela, taşları kırmada kullanılan coreskal vinç, 1 adet ruhsatsız tabanca, tabancaya ait 2 adet şarjör, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahıslardan İ.G ve H.Ş izinsiz kaçak kazı yapmak ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlamalarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Milas Müze Müdürlüğü ekipleri kaçak kazı yapılan alanda inceleme yaparken, kazıda bulunan sütun ve diğer taşların M.Ö. 300'lü yıllara ait olduğu belirtildi. Daha önce yüzey araştırması yapılmayan bölgede kaçak kazıcıların eser bulması nedeniyle bölgenin 1. derece sit alanı olarak belirlenmesi bekleniyor. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

KAÇAK KAZIYA İKİ TUTUKLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 12:35:03
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 12:56:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?