22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Kaçırıp hamile bıraktı, sonra da terketti

Muğla’nın Bodrum İlçesi, Konacık Beldesi’nde çalışan inşaat işçisi 40 yaşındaki Soner Tonak, iki yıl önce kaçırarak evlendiği 20 yaşındaki eşi Gülçin Tonak’ı iki ay önce komşularına bıraktıktan sonra evi de boşaltıp ortadan kayboldu.

Yedi aylık hamile Gülçin Tonak, İstanbul’daki ailesinin yanına dönmek istedi. Ancak ailesi iddiaya göre, "Kaçarak evlendin. Sana kocan baksın" diyerek, genç kadını eve almadı. Çaresiz kalan genç kadın, tekrar Bodrum’daki komşularının yanına döndü. Dün sabah doğum sancıları başlayan Gülçin Tonak, yanlarında kaldığı komşuları Metin ve Ahsen Altan çifti tarafından getirildiği Bodrum Devlet Hastanesi’nde, bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Bebeğin yapılan kontrollerinde, solunum yetmezliği çektiği ve belinde omur açıklığı olduğu belirlendi ve İzmir’deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’ne sevk edildi.

Doğumun ardından Metin Altan genç kadının ailesini arayarak, kızlarını almaları için ikna etmeye çalıştıysa da kabul ettiremedi. Sağlık problemleriyle dünyaya gelen bebeğiyle ortada kalan Gülçin Tonak’a Kaymakamlık sahip çıktı. Kaymakam Abdullah Kalkan, genç anne ve bebeğine gerekli tüm yardımlarının yapılacağını belirterek, "Genç anneyi yalnız bırakmamız mümkün değil. Kimsesi yoksa yanında devlet var. Birkaç gün dinlendikten sonra kendisini bebeğinin yanına göndereceğiz" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 11:33:10
Güncelleme :20 Ağustos 2008 Çarşamba 09:20:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?