16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Kadın girişimcilere sertifika

AB tarafından desteklenen ve ( TESK ) Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu tarafından ülke genelinde belirlenen illerde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliklerince uygulanan Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi’nin Muğla ayağında eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.


Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Salonunda düzenlenen sertifika törenine Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Muğla Belediye Başkan Vekili Selahattin Sapmaz, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Erdoğan Pay, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aykut Turgut, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, meslek odaları başkanları ile eğitim alan çok sayıda bayan katıldı.


Törende konuşan Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, AB tarafından desteklenen projede kadın girişimcilerin her yönden desteklendiğini belirterek, “Bu proje kadınlarımızın iş sektöründe daha çok yer almasını hedefliyor. TESK tarafından ülke genelinde Birlikler aracılığı ile yürütülen bu projenin Muğla ayağında eğitim tamamlandı. Eğitimlerini tamamlayan 50 bayan girişimciye sertifikaları veriliyor. Törene katılan ve bizleri onurlandıran Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum” dedi.


Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ta törende yaptığı konuşmada Dünya’da kadınların iş sektöründeki girişiminin Osmanlı döneminde olduğunu belirterek, “ Hayatın getirdiği zorluklar nedeniyle kadınlarımız hep iş sektörünün ve ekonominin arkasında kaldılar. Hanımlar her konuda olduğu gibi iş konusunda da çok titiz ve başarılı. Hanımlar güvenli esnaf imajını çok daha güzel yerine getiriyor. Girişimci kadınlarımızın iş sektöründe çok daha başarılı olacaklarına inanıyorum. Biz Valilik olarak MELSA’da kırsal kesimdeki çok sayıda bayana iş imkanı sağlıyoruz. Bütün bayanlar küçük büyük demeden bütçelerine katkı anlamında girişimcilik ruhunu hayata geçirebilirler” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Ankara’dan gelen yetkili tarafından yoksul kadınlara yönelik olarak 175 ülkede sürdürülen Mikro Kredi konusunda bilgiler verildi. Açıklamada Bangladeş’te başlayan Mikro Kredi projesinin şu anda 175 ülkede yaklaşık 500 milyon kişi tarafından kullanıldığı kaydedildi. Törenin sonunda ise eğitimlerini başarı ile tamamlayan 50 bayanın sertifikaları Vali Dr. Ahmet Altıparmak tarafından verildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 17:30:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?