4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Kahramanların mezar taşları değişiyor

KAHRAMANLARIN MEZAR TAŞLARI DEĞİŞİYOR

Muğla Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Kuvayı Milliye ve Milli Mücadelenin Örgütlenmesinin 90.Yılı Etkinlikleri çerçevesinde başlatılan projede sona yaklaşıldı.

Muğla Valiliğinin 15 Aralık 2008 tarih ve 7509 nolu oluru ile oluşturulan İl Koordinasyon Kurulu’nun almış olduğu karar doğrultusunda Muğla ve çevresinde Milli Mücadele’ye çeşitli katkılar sağlayan kahramanların ilk olarak mezar taşları belirlendi. Muğla genelinde Milli Mücadele kahramanları tek tek belirlendikten sonra kurul ve uzmanlar mezar taşında uygulanacak özellikleri belirlediler.

Yapılan çalışmalar sonucunda beyaz mermerden hazırlanacak olan mezar taşının üst bölümünde yer alacak olan “Ay Yıldız” oyma tekniği uygulanacak. Mezar taşının ortasına monte edilecek pirinç levhaya ise Kuvayı Milliye kahramanının ismi, doğum ve ölüm tarihleri, cephedeki görevi ve Muğla Valiliği’nin yazısı yer alacak.

Mezar taşına monte edilecek pirinç levhada yer alacak Muğla Valiliğinin yazısı ise şu şekilde olacak: “Yerel Kuvayı Milliye’nin buyruklarını bölgelerinde uygulamanın şerefiyle yaşadılar. Belki yoruldular. Ancak canlarını ve kanlarını yurt ve ulus bütünlüğüne feda etmekten çekinmediler. Muğla Valiliği kendilerini şükranla anar”

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2010 Pazar 14:04:01
Güncelleme :7 Şubat 2010 Pazar 16:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?