22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Kaldırımın rengi neden değişti?

Muğla'nın Milas ilçesinde 'mavi-beyaz'a boyanan kaldırım taşları, Yunan bayrağına benzediği gerekçesi ile yeniden değiştirildi.

Milas'a bağlı Beçin beldesinin Soğukkuyu semtinde halk ve belediye işbirliğinde 'mavi-beyaz' boyanan kaldırımlar, Yunan bayrağını andırdığını düşüncesi ile tepki gördü.

Milas Belediyesi ve Beçin Belediyesi sınırlarının belli olması amacıyla farklı bir renge boyanan trotuar taşları sorun oldu. Tepkiler üzerine trotuar taşlarının rengi belediye ekipleri tarafından 'turuncu' olarak değiştirildi.

Soğukkuyu semtinde kaldırım taşlarındaki değişiklikle ilgili Beçin'i seven gönüllüler tarafından oluşturulan bir internet sitesinde şu açıklamalara yer verildi; "Beldemiz Soğukkuyu Semti'nin kaldırımlarının boyanması, çiçeklendirilmesi, ağaçlandırılması da gönüllü semt sakinlerinin maddi ve fiziki katkıları ile yapılmıştır. Hatta sulama işleri dahi semt sakinlerinin katkıları ile devam etmektedir. Milas ile Beçin Belediye sınırının birbirinden ayrılması amacıyla taşların renginin farklı olması düşünülmüş ve mavi rengin gözleri ve insanı dinlendirmesi ve hoş gözükmesi düşüncesi ile mavi ve beyaz boyanmaya başlanılmıştır. Ancak bazı kesimler, tretuar taşlarının rengini Yunan bayrağına benzetince hemen boya rengi değiştirilmiştir. Vatan toprağına sahip çıkmak mı daha önemli, göze hitap eden ancak hiç anlamı yokken Yunan Bayrağına benzetilip değiştirilmesi istenen boyanın rengine takmak mı?"

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 18:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?