5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Kalp hastalarına sıcak uyarısı

KALP HASTALARINA SICAK VE NEM UYARISI

Hava sıcaklıklarıyla birlikte nem oranında da son günlerde ani bir yükseliş olduğun işaret eden uzmanlar, sıcak ve nemli havanının kalp rahatsızlığı olanları ciddi şekilde tehdit ettiğine işaret etti.

Özel Marmaris Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ünsal Aybek, sıcak ve nemli havanın kalp krizi riskini yükselttiğini belirtti. Sıcak havaların oksijen emilmesini azalttığına dikkat çeken kalp doktoru Ünsal Aybek, kalp ve yüksek tansiyon hastalarının acil bir işi olmadığı sürece sıcak yoğunluğunun yüksek olduğu saatlerde dışarı çıkmaması gerektiğini kaydetti.

Aybek, “Sıcak ve nemli havalarda vücutta sıvı ve mineral kaybı üst noktaya ulaşır. Sıcak ve nemli havalardaki sıvı ve mineral kaybı da kalp ritmini bozar. Kalp krizlerine neden olur. Sıcak havalarda bol bol sıvı tüketilmeli. Yüksek tansiyon ve kalp hasları kesinlikle güneş sıcaklığının etkin olduğu saatlerde dışarı çıkmamalı. Vücutta su ve mineral kaybının önüne geçmek için su, meyve suyu ve meyve tüketelim. Kesinlikle kalbi yoracak ağır ve yağlı gıda alımından kaçınalım” diye konuştu.

Aybek, sıcak ve nemli havalarda duş alımının vücudu rahatlattığını söyledi. Sıcak ve nemli havalarda vücudun güneş ışınlarından fazla rahatsız olmaması için koyu renkler yerine açık renkler tercih edilmesine dikkat çeken Aybek, terleme sonrası iç çamaşırlar değiştirilerek duş alınarak serinlenmesi gerektiğini kaydetti.

Aybek, kalp ve yüksek tansiyon hastalarının sabahın erken saatleri ve güneşin etkisini yitirdiği vakitlerde doğa yürüyüşü yapabileceğini dile getirdi.

KALP HASTALARINA SICAK VE NEM UYARISI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2011 Çarşamba 15:47:04
Güncelleme :28 Mayıs 2011 Cumartesi 11:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?