6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Kameralı sisteme ilk bağış Kaymakam'dan

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, ağustos ayında yaşanan terör saldırısının ardından çalışmaları hızlandırılan kamera sistemi için ilk bağışı Kaymakam Cemalettin Özdemir yaptı. 

Kampanyanın hayata geçirilmesi için bir an önce gerekli paranın toplanması gerektiği ifade edilirken, Ziraat Bankası Marmaris Şubesi'nde açılan bağış hesabına Kaymakam Özdemir sembolik olarak 50 YTL yatırdı. Plaka okuma, yüz tanımlama gibi özellikleriyle hanutçuluk, kapkaç ve hırsızlık gibi suçlarla mücadelede büyük kolaylık sağlayacak olan kamera sistemi için tahmini olarak 500-600 bin YTL'ye ihtiyaç duyduklarını belirten Kaymakam Özdemir, "Turizmde, güvenlik son derece önemli. 35-36 sektöre katkıda bulunan, bacasız sanayi ya da ihracat sektörü olarak gördüğümüz turizm bölgemizde kamera siteminin hayata geçmesi için çalışma başlattık. 

Türkiye turizminin yüzde 9'luk kısmını oluşturan Marmaris, Antalya'dan sonra en büyük turizm merkezidir. Burada 15 banka şubesi, 400'ü aşkın kuyumcu ve sayısını bilmediğiz çok sayıda döviz bürosu var. Kayıtlı getirisi 2 milyar dolar olan bir ilçede günlük ve aylık dönen faiz miktarını siz düşünün. Marmaris'in bu zindeliğini yaşatmak ve turistlerin en fazla önem verdiği güvenlik için kamera sistemi, turizme yapılacak en büyük katkıdır. Bu sistemle Marmaris'in dünyadaki en güvenli yer olduğunu duyuracağız" dedi. 

Kamera sisteminin hayata geçirilmesi için oluşturulan icra komitesinde Ercüment Aydın, İsmail Özbozdağ, Alev Mengi, Hasan Mengi, Kazım Yılmaz, Ümit Darcan ve İlhan Açıkgöz'ün yer aldığını kaydeden Kaymakam Özdemir, Çebilebi Jandarma Noktası'ndaki kameralı mutat kontrollerinin bile 2 bin aranan suçluyu Marmaris'e girmeden yakalattığını ifade etti. Marmaris'e 10 milyon turistin gelmesinin önünde bir engel bulunmadığını söyleyen Kaymakam Özdemir, "Kamera sistemini hayata geçirmek için biz kendimizi adadık. Bu kampanya fedakarlık kampanyasıdır. 

Kapısını çaldığımız her arkadaş bilsin ki, toplanan paralarda Cemalettin Özdemir'in maddi ve manevi sorumluluğu vardır. Ben 2003 yılından beri bu sistemin Marmaris'te hayata geçmesi için uğraşıyorum. 9 ay başka bir yerde görev yaptım. Geldim yine bu iş için uğraşıyorum" diye konuştu. 

6 ay boyunca vatandaşların Ziraat Bankası Marmaris Şubesi 46700726-5001 nolu hesap numarasına bağış yapabileceği gibi, çift imza yetkisine sahip icra komitesi eş başkanları olan Ercüment Aydın ve Alev Mengi'ye makbuz karşılığı bağış yapabilecekleri de kaydedildi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 15:14:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?