4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Kameraman yediği dayağı çekti!

HABERE ÇIKAN KAMERAMANA SALDIRI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, ormanlık alandaki dere kenarına dökülen molozları görüntüleyen kameraman ile 'ihbarcısı' tekme tokat dövüldü.

Molozları döken baba ve oğulun darp ettiği yerel bir televizyonun kameramanı Ertuğrul Yılmaz'ın sol gözünün altı, burnu ve göğüs kaburgası zedelenirken, ihbarcı Şenol Şahin'in de burnu kırıldı. Yılmaz ve Şahin, Marmaris Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Hisarönü Jandarma Karakolu olayla ilgili soruşturma başlattı.

Akay Öztürk ve Şenol Şahin adlı vatandaşlar, Marmaris'te yayın yapan yerel televizyon kanalını arayarak, İçmeler beldesi Asparan mevkiindeki kızılçamlarla çevrili dere kenarına yasak olmasına rağmen uzun süredir moloz döküldüğünü ihbar etti. Akay Öztürk ve Şenol Şahin'le birlikte söz konusu yere giden kameraman Ertuğrul Yılmaz da olay yerinde çekim yapmaya başladı. Çekim sırasında bir araç ile yanlarına gelen şahıslar önce neden çekim yaptığını sordu ardından kameramana saldırdı. Bu sırada Şenol Şahin saldırıyı önlemeye çalışınca zanlılar bu kişiye de saldırdı. Saldırıdan araçla kaçarak kurtulan Ertuğrul Yılmaz ve Şenol Şahin jandarma karakoluna giderek saldıranlardan şikayetçi oldu.

Saldırı sonrasında görev yapmaya gittigi halde saldırıya uğradığını belirten kameraman Ertuğrul Yılmaz, şöyle konuştu: "Gördüğüm manzara çok kötüydü. Çoğu inşaat atığından oluşan yüzlerce kamyonluk moloz dökülmüştü. Moloz dağlarını görüntülemeye başladıktan bir süre sonra traktör, kamyon, iş makineleriyle moloz taşımacılığı yaptıklarını ve baba oğul olduklarını sonradan öğrendiğim Ömer ve Osman K. isimli iki kişi bize saldırdı. Şenol Şahin bu saldıranları durdurmak isterken onu da darp ettiler. Halimizi görüyorsunuz. Olay kameramda kayıtlı. Haklarında suç duyurusunda bulunacağız."

Ertuğrul Yılmaz, Akay Öztürk ve Şenol Şahin, olay yerinden ayrıldıktan sonra Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek kendilerini darp eden şahısları şikayet etti. İfadeleri alınmadan önce götürüldükleri Marmaris Devlet Hastanesi'nde Ertuğrul Yılmaz'ın sol gözünün altı, burnu ve göğüs kaburgasının zedelendiği, ihbarcı Şenol Şahin'in ise burnunun kırıldığı tespit edildi. Jandarma ekibi konuyla ilgili soruşturma başlattı. Baba oğul Ömer ve Osman K. da ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alındı.

Marmaris Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Altınöz, yaşananları kınadıklarını belirterek, "Olayın peşini bırakmayacağız" diye konuştu.

HABERE ÇIKAN KAMERAMANA SALDIRI
HABERE ÇIKAN KAMERAMANA SALDIRI
HABERE ÇIKAN KAMERAMANA SALDIRI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 09:36:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?