5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Kan bağış merkezi açıldı

MUĞLA KAN BAĞIŞ MERKEZİ AÇILDI

Daha önce Marmaris Kan Bağış Merkezi tarafından Muğla’daki kan bağışları kabul edilirken, ikinci kan bağış merkezi Muğla Merkezde açıldı. Açılış törenine Muğla Valisi Fatih Şahin, CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Kızılay Ege Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve Kızılay Derneği Muğla Şube Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Naki Bulut, Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Arık, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Yusuf Kayacık, daire müdürleri, Kızılay yetkilileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kızılay Derneği Muğla Şube Başkanı Bülent Karakuş, Kızılay’ın savaşta ve barışta tüm dünya insanlarının her türlü ihtiyacına koşan bir kuruluş olduğunu söyledi.

EGE BÖLGESİNDE 150 HASTANEYE KAN VERİLİYOR

Ege Bölgesinde İzmir’den sonra iki kan merkezine sahip ilin Muğla olduğunu ve Muğla’nın turizm yöresi olması nedeniyle önemli bir konumu bulunduğuna dikkat çeken Kızılay Ege Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök, toplumda kan verme bilincini oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Kızılay’ın Dünya’nın 5. yardım kuruluşu olduğuna dikkat çeken Dr. Gök, Bölge Müdürlüğüne bağlı merkezlerde toplanan kanlarla, Ege illerindeki 150 hastanenin ihtiyaç duyduğu kan stokunu karşıladıklarını, Muğla’da il merkezinde ve Marmaris’te bulunan kan bağış merkezlerine vatandaşların ilgi ve desteklerini beklediklerini söyledi.

“ÜÇ AYDA BİR KAN VERİN”

Törende konuşan Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’de kendisinin hekim olması nedeniyle geçmişte kan konusunda yaşanan sıkıntıları çok iyi bildiğini ifade ederek, özellikle gençlerin kan bağışı konusunda doğru bilgilendirilmesi gerektiğini ve tüm bireylerin de her üç ayda bir kan verebileceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Kızılay Derneği Muğla Kan Bağış Merkezinin açılışı Muğla Valisi Fatih Şahin ve CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin tarafından gerçekleştirildi.

MUĞLA KAN BAĞIŞ MERKEZİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2011 Salı 12:47:03
Güncelleme :3 Mayıs 2011 Salı 18:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?