22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Kano yarışları başladı

Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye 2. Deniz Kano yarışları Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde başladı.
Marmaris İlçesi Turunç Beldesi'nde iki gün devam edecek olan yarışlar yarın sona erecek. İlk gün yapılan kısa mesafe yarışları büyük çekişmeye sahne olurken Turunç Belediye Başkanı Ali Fuat Fidan ve Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengü Tay yapılan organizasyonu uluslararası platforma taşımak istediklerini dile getirdiler. Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışların Turun Beldesi'nin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağına inandıklarını kaydeden Belediye Başkanı Ali Fuat Fidan, “Bu sene ikincisini gerçekleştirdiğimiz Deniz Kano Şampiyonasının öncelikle Türk sporuna katkılarından dolayı çok mutluyum. Kendi beldemizi tanıtım amacıyla bu tür sporları kullanıyoruz ve bu tür sporların beldemizde olması da yöremizi tanıtım açısından çok iyi duruma getirmektedir. Bundan sonraki hedefimiz kano yarışlarını uluslararası platforma taşımaktır”dedi.
Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Doktor Sami Mengü Tay ise “Deniz kano sporu dünyada popülaritesi artan spor dallarından bir tanesidir. Türkiye olarak bu tür organizasyonlarda çok yeni olmamıza rağmen atmış olduğumuz adımlarla olimpik sınıflarda belli bir seviyeye geldik. Avrupa ve dünya şampiyonalarında finallerde yarışan bir Türk takımı var. Turunç bölgesi de ülkemizin en güzel yerlerinden bir tanesi. Tüm dünyada ilgi duyulan bu sporu geçen sene biz başlattık. Hedefimiz uluslararası alandaki yarışmalarda bu bölgeyi pilot bölge olarak belirlenmesini sağlamak ve deniz kanosu yarışmalarını Türkiye'nin diğer bölgelerinde de yayılmasını sağlamaktır”diye konuştu.
Bugün yapılan kısa mesafe yarışları sonrasında; Seakayak 1 büyük erkeklerde Ankara Üniversitesi'nden Akın Azer Çiçek 2.17.74 puanla, Seakayak 1 büyük bayanlarda Ankara Üniversitesi'nden Gizem Şen 2.47.95 puanla birinci oldu. Sea Kayak Karışık finalinde ise Tuzla Denizyıldızı Spor Kulübü'nden Öztürk Kuru ve Damla Küçükoğlu ikilisi 2.32.86'lık dereceleriyle birinci oldular.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 06:39:38
Güncelleme :19 Ekim 2008 Pazar 06:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?