22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Karakolda copla dayak iddiası

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde, 26 yaşındaki Levent Özsoy’u, iddiaya göre eski kız arkadaşı kendisini sürekli tehdit ettiğini söyleyerek 19 Eylül 2008 günü polise şikáyet etti.

Bunun üzerine Özsoy ve eski kız arkadaşı ifadelerinin alınması için aynı akşam Marmaris Çarşı Polis Merkezi’ne çağırıldı. Karakoldaki ifade işlemlerinin yapıldığı odaya eski kız arkadaşı da girince, alkollü olduğu ileri sürülen Özsoy, iddiaya göre bağırıp çağırmaya, sandalyeleri kaldırıp fırlatmaya başladı. Bu sırada kız arkadaşına da saldırmaya kalkıştığı öne sürülen Levent Özsoy’a bir polis memuru müdahale ederek copla sırtına vurdu. Etkisiz hale getirilen Levent Özsoy, nezarethaneye konuldu.

Geceyi polis merkezinde geçiren Levent Özsoy, ertesi sabah ’polise mukavemet’ ve ’hakaret’ ettiği suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolü sırasında 3.71 promil alkollü olduğunu belirlenen Levent Özsoy adliyedeki ifadesinde, karakolda görevli polisler tarafından tekme, tokat ve copla dövüldüğünü, nezarethane yerine elleri kelepçeli şekilde merdiven altında tutulduğunu öne sürdü. Savcı, Levent Özsoy’u tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Serbest kalan Levent Özsoy, sırtındaki morlukların fotoğrafını çektirdikten sonra avukat olan babası Özer Özsoy aracılığıyla kendisine dayak attığını iddia ettiği polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu, Marmaris Kaymakamlığı’na da şikáyet dilekçesi verdi. Suçlanan polisler de Levent Özsoy hakkında savcılığa şikáyette bulundu.

Emniyette soruşturma Levent Özsoy ve babası avukat Özer Özsoy’un iddiaları üzerine bir açıklama yapan Marmaris Emniyet Müdürü Yaşar Turan Çebi, olayla ilgili idari soruşturma başlatıldığını söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 09:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?