16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Kararan alanlar fidanla yeşerdi

Fethiye’de faaliyet gösteren Mavikuş Derneği ile TEMA Fethiye Temsilciliğinin ortaklaşa çalışması sonucunda “Her Çekirdek Bir Ağaçtır” kampanyasında ekilen tohumlar yeşermeye başladı.


Geçtiğimiz yıl bir işaret fişeği nedeniyle yanan Oyuk Tepe Mevkisinin bir bölümü Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ağaçlandırılırken, aynı alana Mavikuş Derneği ve TEMA da “Her çekirdek bir ağaçtır” kampanyasıyla tohum ekimi yapmıştı. Dernek üyeleri ve gönüllü çevreciler tarafından atılan çekirdekler aradan geçen 6 ayda büyüyerek fidan oldu. TEMA Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli ve Mavikuş Derneği yetkilileri dün Oyuk Tepe’ye giderek fidanları yerinde incelediler. Geçen yıl atılan çekirdeklerin fidan olduğunu gören yetkililer mutluluklarını birbirleriyle paylaştılar.
TEMA Yetkilisi Okyay Tirli yaptığı açıklamada “Buraya 6 ay önce çekirdekler atılırken, doğadaki hayvanların yemesi ve ekolojik dengenin sağlanması amacı güdülmüştü. Bugün bunun gerçekleştiğini görüyoruz. Gördüğümüz manzara karşısında çok mutlu olduk. Seneye de bu tür fidan ekimlerine devam edeceğiz” dedi.


TEMA ve Mavu Kuş Derneği yetkilileri yanan alanların tekrar ağaçlandırılmasını hedefleyen kampanyaya devam edileceğini söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 16:58:16
Güncelleme :31 Temmuz 2008 Perşembe 17:20:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?