16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Karate şampiyonları yurda döndü

İsveç'in Malmö kenti'nde 27 Haziran'da başlayan ve 3 gün süren Açık Dünya Karate Kupası'nda ferdi müsabakalarda dünya birinciliği, takım halinde de dünya üçüncülüğü elde eden Bodrum Belediyesi Bodrumspor Karate Takımı çiçeklerle karşılandı.


İsveç'ten uçakla Kayseri'ye, oradan da otobüsle Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen sporcular, aileleri tarafından çiçeklerle karşılandı. Açık Dünya Karate Kupası'nda dünya şampiyonluğunu elde eden Bodrum Belediyesi Bodrumspor Karate Takımı, sadece Bodrum'un değil Türkiye'nin de gururu oldu. Ailelerinin sevgi seli ile karşılaşan sporcular, dünya şampiyonu olmanın gururunu yaşadı. 37 ülkeden 883 sporcunun katıldığı dünya kupasında antrenör Fatih Uzunlulu yönetimindeki Bodrum Belediyesi Bodrumspor Karate Takımı, ferdi müsabakalarda üç birincilik, bir ikincilik ve bir üçüncülüğün yanı sıra, takım halinde de üç kupa üçüncülüğü kazandı. Açık Dünya Karate Kupası'nda kazandıkları madalyalar ile Türkiye'nin gururu olan başarılı sporcular, Merve Erdoğan, Ela Ay, Begüm Coşkuner ve Abdurahman Büyükocak, Ferdi Kumite Dalında Dünya birincisi, Ferdi Kumite Dalında Dünya İkincisi ve Ferdi Kata Dalında Dünya Üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attılar.


Bodrumspor Karate Takımı Antrenörü Fatih Uzunlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 ayrı takım yarışmasında zorlu mücadeleler verdiklerini kaydederek, önemli dereceler elde ettikleri için mutlu olduklarını söyledi. Uzunlu, 37 ülkeden 883 sporcunun katıldığı müsabakalarda iyi başarı elde ettiklerinin altını çizerek, "Yarışmaya 4 sporcu ile katıldık. Ben katılmadım. Çünkü ben onların motivesi için gittim. Şampiyonaya 37 ülkeden 883 sporcu katıldı. Elimizden geleni yaptık. 13 madalya ve 4 kupa ile ülkemize geldik" diye konuştu.


Karşılaşmalarda madalya ve kupalarla Türkiye'ye dönen sporcular ise, yarışmaların zor olmasına rağmen grup ve bireysel olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve büyük başarı elde ettiklerini ifade ettiler.
Ellerindeki kupa ve madalyalar ile hatıra fotoğrafı çektiren sporcular aileleriyle birlikte evlerine gittiler.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 15:28:21
Güncelleme :4 Temmuz 2008 Cuma 16:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?