16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Kardeşler çetesi yakalandı

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin 5 aydır takip ettiği free-shop fareleri Muğla’da yakayı ele verdi. 5 ayrı ilde ‘Duman’ operasyonu ile yakalanan 5 kişilik akraba çetesi adli makamlara sevk edildi.


Edinilen bilgiye göre, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki uluslar arası havalimanlarındaki free-shoplarda gelen yolcuların pasaportlarına free-shop’tan alışveriş yapmış gibi göstererek hile yolu ile toplu sigara ve puroyu ucuza alan 5 kişilik çete, elde ettikleri malları Muğla’nın turizm beldelerinde iki misline satıyorlardı. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 5 aydır takip edilen ve çete liderliğini M.Z. (36)’nın yaptığı kardeşi H.Z. (35), B.S. (53) kardeşi A.S. (28), İ.A. (38) ve A.Y. (35) isimli zanlılara yönelik Mersin, Muğla, Kilis, Gaziantep, Hatay ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde eş zamanlı yaklaşık 60 polisin katıldığı ‘Duman’ isimli operasyon gerçekleştirildi.


Operasyonda 6 zanlı ile birlikte 24 bin 640 paket sigara ve 450 paket gümrük kaçağı puro ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak sigara ve puroların piyasa değerinin 125 bin Euro olduğu açıklandı. Zanlıların LB isimli sigaranın paketini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki havalimanının free-shop’undan 13 Euro’ya satın aldıkları, Muğla’da ise 25 Euro’ya sattıkları tespit edildi. Yakalanan zanlıların en az 5, en fazla 20 sabıkasının bulunduğu açıklanırken, 6 zanlıdan dördünün kardeş olması dikkat çekti. Zanlılar, örgütlü olarak gümrük kaçakçılığı yapmak suçundan Fethiye Adliyesi’ne sevk edildiler.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 14:06:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?