4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Kasksız motosiklet satılmayacak

KASKSIZ MOTOSİKLET SATIŞINA İZİN YOK

Köyceğiz İlçe Trafik Komisyonu, ilçede meydana gelen motosiklet kazalarını önlenmesi amacıyla motosiklet satıcılarıyla yapılan toplantı sonucu kasksız motosiklet satışlarına izin verilmemesi kararı aldı.

İlçe Emniyet Amirliği Binası’nda yapılan toplantıya Emniyet Amiri Zeki Taşkıran, Trafikten sorumlu Baş komiser Reşat Aldemir, Motosiklet satışı yapan firmalardan Mehmet Çalış, Şükrü Çalış, Gürdal Arıcı, Arif Gençler ve Çağlayan Şahan katıldı.

Toplantıda konuşan İlçe Emniyet Amiri Zeki Taşkıran, “Bilindiği gibi bölgemizde kazalar olmasına rağmen, yaz aylarında en çok motosiklet kazaları meydana gelmekte; bazılarında ise, ölümle sonuçlanmaktadır. Bu tür kazaların önüne geçebilmek için satmak istediğiniz motosikletin sürücüsüne mutlaka kask satıp, motosiklete bindiği zaman, kesinlikte kask takmasını söyleyin. Sizlerden isteğimiz, motosiklet satışı yaparken kasksız motosiklet satışı yapmayın. Bunu sizlerden istiyoruz. Eğer bunu hayata geçirirsek, bir can kurtarmış oluruz. Sizlerin ve İlçe Trafik ekiplerin uyarılarına rağmen hala kurallara uymayan sürücülere cezai işlem yapacağız. Öncelikli olarak motosiklet sürücülerini sıkı denetim altına alacağız. Bu konunun halkımız tarafından da daha duyarlı olmasını bekliyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 09:50:05
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 10:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?