16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Kazım Kanat için 7 mevlidi okutuldu

Spor  yazarı Kazım Kanat, aşığı olduğu Bodrum’da unutulmadı.


24 Eylül'de hayatını kaybeden Kazım Kanat için Bodrum’da 7 mevlidi okutuldu. Kanat ailesi ve arkadaşlarının katıldığı mevlidin sonunda Bodrum'un yöresel yemeklerinden keşkek dağıtıldı.

Yaz ve bahar aylarını Bodrum'daki ‘Meleğim’ adını verdiği teknesinde geçiren ünlü spor yazarı Kazım Kanat, ölümünün yedinci gününde sevenleri tarafından anıldı. Kazım Kanat için, Bodrum Denizciler Derneği tarafından Kızılcahisarlı Camii'nde 7 mevlidi okutuldu. Mevlide Kazım Kanat'ın eşi Sevinç, oğlu Mesut, gelini Esra Zeynep, kardeşi Ziya Kanat, yakınları ve arkadaşları katıldı. Mevlidin sonunda Bodrum yöresel yemeği keşkek, pilav ve ayran dağıtıldı. Kazım Kanat'ın oğlu Mesut Kanat, askerde olması nedeniyle, babasıyla vedalaşamadığını belirterek, “Onu çok ani kaybettik. Babam Bodrum'u çok seviyordu ve Bodrum aşığıydı. Aslında babamın vasiyeti öldüğünde Bodrum’a gömülmekti. Ama biz onu İstanbul'dan ve yanımızdan ayıramadık. Çok sevdiği Bodrum'da ise 7 mevlidini yapmaya karar verdik.

Bodrum'un her köşesinde babamla ilgili bir anım var. Bodrum’da dostları, arkadaşları ve kendi deyimiyle ‘yüzyıllık çınarlar’ var. Bodrum'da bize bıraktığı önemli emanetleri, en başta ‘meleğim’ teknesi var. Tekneyi ben ömrümün sonuna kadar koruyacağım ve babamın anısını yaşatacağım. Kapısı da onu seven herkese açıktır, onu hatırlamak isteyenler ziyaret edebilirler” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 16:40:39
Güncelleme :2 Ekim 2008 Perşembe 16:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?