5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Kazım Turan tekrar CHP’de

KAZIM TURAN TEKRAR CHP’DE

CHP’den Baykal’ın iktidar istemediği iddiasıyla istifa eden Ören Belediye Başkanı Kazım Turan’a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Muğla programında eski rozetini taktı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski genel başkanı Deniz Baykal’ın partiye zarar verdiği gerekçesiyle olaylı şekilde partisiyle ipleri koparan Ören Belediye Başkanı Kazım Turan, Kılıçdaroğlu’nun yeni genel başkan olmasıyla partiye yeniden katılma kararı aldı. CHP’ye bunun için aylar öncesinde başvuru yapan Turan’ın durumu genel merkez tarafından değerlendirildi. Turan, Kılıçdaroğlu’nun onayıyla yeniden partiye kabul edilirken, rozeti miting sırasında takıldı.

CHP’ye katılmasının ardından açıklama yapan Ören Belediye Başkanı Kazım Turan;

“Hayatımı adadığım partime tekrardan dönmek çok güzel bir duygu. Zaten ben hangi şartlar altında neden istifa edeceğimi açık bir şekilde dile getirmiştim. Bu tablo altında söyledim gibi istifamı verdim ve dediğimi yapmıştım. Şimdi ise istifama neden olan tüm etkenler ortadan kalktı ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve parti yetkililerimizin de olurlarıyla yeniden yuvaya döndük. Bu süreçten sonra Sayın Kılıçdaroğlu liderliğinde partimizin iktidara giden yolunda elimden geleni her şeyi yapacağım. Gün birlik ve beraberlik olma günüdür. Bu bakımdan kimseye kırgın ya da küskünlüğüm yoktur. Elimden geldiği kadar tüm partililerimde birlikte başarıya ve iktidara giden yolda mücadelemi yapacağım. Geçiş sürecimde bana destek veren herkese de ayrıca teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

KAZIM TURAN TEKRAR CHP’DE
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2011 Salı 15:04:01
Güncelleme :10 Mayıs 2011 Salı 19:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?