16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Kedi ve köpekleri kim öldürdü?

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik köyünde düzenlenen bir etkinlik öncesi 50'ye yakın kedi ve köpeğin zehirlenerek itlaf edildiği ve muhtarlığa ait bir traktörle bilinmeyen bir yere götürüldüğü ileri sürüldü.


1 Haziran'da başlayan "Güvercinlik Sanata Sevgi" etkinliği öncesinde köyün merkezinde kedi ve köpeklerin zehirlendiği, dün toplanan hayvanların toplu halde bir yere götürüldüğü iddiasıyla hayvanseverler, jandarmaya suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti. Köydeki bir işletmenin sahibi Yıldız Schwarz, "Dün sabah saatlerinde traktörle ölen hayvanları topladıkları ve üzerine çöpler koyarak buradan uzaklaştığı bilgisine ulaştım. Çöplerin nereye bırakıldığını araştırıyoruz. 40'ın üzerinde bir hayvan kaybı var. Bunlar mutlaka bir yere gömüldü. Bu katliama bir çare bulmak lazım. Bir şenlik olayı varmış. Hayvanları katlederek turizme katkı yapamayız" dedi.


Köydeki diğer hayvanseverler de aynı şekilde daha önceki günlerde gördükleri kedi ve köpeklerin artık gözükmediğini söyledi. Bahadır Yeşilyurt isimli balıkçı da sevdiği kedi yavrusunu göstererek, "İşte bunun annesi de ölenler arasında. Artık biz bakıyoruz buna. Kedinin öldüğü yerde tavuk parçası buldum. Sanırım tavukta zehir vardı. Bende alıp denize attım" dedi. Hayvanseverler, köydeki etkinlik nedeniyle ortalıkta dolaşan kedi ve köpeklerin bir günde zehirlenerek ortadan kaldırılmasını düzenlenen etkinlikle ilişkilendirirken, etkinlikle ilgilenen ve sponsor olduğu belirtilen köy muhtarlığından iddialara yalanlama geldi. Köy Muhtarı Mehmet Geremen, "Biz sadece muhtarlığa ait traktör ile köyün meydanında bulduğumuz bir köpeği götürdük. Ayrıca 2 tane de kedi ölüsü bulundu. Diğer taraftan evin birinin bahçesinde 4 tane kedi ölüsü gördük. Jandarma geldi araştırma yaptı. Öte yandan veteriner de inceledi. Benim kendi otelimde de 20'ye yadın kedi var. Neden öldürelim. Biz bu iddiaları kabul etmiyoruz" diye konuştu.


Öte yandan Muhtar Geremen, yazlıkçıların tatil için geldiklerinde ev temizliği sırasında dolaplardan çıkan bozulmuş gıdaların çöpe atılması sonucu onu yiyen hayvanların ölmüş olabileceğini söyledi. Hayvan Hakları Derneği Bodrum Şube Başkanı Fusun Uslu ise, "Güvercinlikte dün sabaha karşı yaşanan bir olay. Jandarmaya suç duyurusunda bulunuldu. Üzüntümüz sonsuz. Aynı olayları Antalya'da da duyduk. Bunu yapanlar mutlaka cezalandırılacaktır" şeklinde konuştu.

...
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 01:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?