4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Kemerköy'de özelleştirme gerginliği

KEMERKÖY'DE ÖZELLEŞTİRME GERGİNLİĞİ

Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin özelleştirme kapsamına alınmasından sonra alıcı firma temsilcilerinin santrallere inceleme için gelmesi işçileri ayaklandırdı.

Daha önce Yatağan Termik Santrali'ne gelen firma yetkilileri, işçilerin barikat kurması sonucu içeri alınmamış ve arbede yaşanmıştı. Milas'ın Ören beldesinde bulunan Kemerköy Termik Santrali'nin dışından fotoğraf çeken 3'ü Alman 5 kişi işçilerin olayı fark etmesi üzerine arbede yaşandı. Firma yetkilileri, santral dışından santralin fotoğraflarını çekerken işçiler tarafından yakalandı. Tes-İş Sendikası'na bağlı işçiler, 5 kişinin etrafını çevirirken çektikleri fotoğraflara el konuldu ve fotoğraf makineleri jandarmaya teslim edildi.

Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik yaptığı açıklamada, "2010 yılında, özelleştirme sürecinin hızlandığı, alıcı firmaların yeniden iştahlandığı, yerli ve yabancı sermayenin sermayelerine sermaye katacağı bir görüntü hakim oldu" dedi.

Şubat ayında Yatağan Termik Santrali ve Türkiye Kömür İşletmeleri ocaklarına ziyarete gelen alıcı firmalarla karşılaştıklarını anlatan Erçelik, şöyle konuştu: "Kapı girişlerine kurduğumuz barikatla geri gönderdik. Emeğimize, aşımıza, işimize sahip çıktığımızı gösterdik. Hükümetimize, bizleri idare edenlere de özelleştirmenin vatana ihanet olduğunu, asla duruşumuzdan taviz vermeyeceğimizi, firmaları içeri sokmayacağımızı ve sonu ne olursa olsun, bedeli ne olursa olsun ödemeye hazır olduğumuzu söyledik. Kime hizmet ettiğini bilmediğimiz 3'ü Alman beş yetkiliden oluşan bir şirketin yetkililerinin Kemerköy işyerinde dolaştığını öğrendik. Yönetim Kurulu üyelerimiz, işçi arkadaşlarımız, temsilcilerimizin yapmış olduğu araştırma sonucu bu kişilerin uzaktan, yakından santral fotoğraflarını çektiğini öğrendik."

Üyeleri ve firma temsilcileri arasında kısa süreli bir arbede yaşandığını anlatan Erçelik, şunları söyledi: "Fotoğraf makinesine el konulmuş, çekilen resimlerin silinmesi sonucu makine jandarma tarafından teslim edilmiştir. Şirket yetkilileri anında jandarma eşliğinde araçlarına binerek yöreyi terk etme durumunda kalmıştır. Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi olarak özelleştirmeye karşı vermiş olduğumuz mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. İşimize, aşımıza sahip çıkmaktan asla ödün vermeyeceğiz. 2010 yılının emeğin, alın terinin, mücadelenin, dayanışmanın arttığı bir yıl olacağını söylemek istiyoruz."

KEMERKÖY'DE ÖZELLEŞTİRME GERGİNLİĞİ
KEMERKÖY'DE ÖZELLEŞTİRME GERGİNLİĞİ

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 15:18:02
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 16:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mevlüt kiraz IP: 95.14.2.xxx Tarih : 3.04.2010 00:50:59

gazanız mübarek olsun arkadaşlar yanınızdayım selamla