6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Kenan evren: Fethiye il olsun

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde kurulan zihinsel engelliler rehabilitasyon ve aile danışma merkezinin temel atma törenine katılan 7'inci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, 1000 YTL bağışta bulundu. Evren, Fethiye'nin il olma zamanının da geldiğini söyledi.

Fethiye Belediyesi ile Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği’nin Çatalarık Mahallesi Değirmenbaşı Mevkii'nde yaptıracağı Zihinsel Engelliler ve Aile Danışma Merkezi’nin temel atma törenine, 7'inci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, devlet eski bakanı Şuayip Üşenmez, SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Zülfikar Akar, Muğla Valisi Temel Koçaklar, Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş, eski milletvekillerinden Tunay Dikmen, Fethiye Belediye Başkanı MHP'li Behçet Saatcı, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Polis tarafından yapılan aramaların ardından vatandaşlar tören alanına alındı.

BAĞIŞ YAPTI

Kenan Evren merkezin yapımı için 1000 YTL bağışlayıp kampanyaya destek olduğunu belirterek, “100 vatandaşımız 1000'er YTL verse önemli bir kaynak olur. Bu sevaba kim katılmak istemez ki” dedi. “Allah kimseye özürlü çocuk vermesin” diyen Kenan Evren, şöyle devam etti:

“Özürlü çocuğa da sahip çıkmalıyız. Ana- baba olarak onlara yapılacak birşey yoktur. İşte böyle tesisler çoğalırsa o zaman onlar da devlete hizmet verecek hale gelecektir. Bundan 14 yıl önce Salihli’de bir bayanın teşebbüsü ile başlayan Özürlüler Okulu’na bir yardımda bulundum. İlk açıldığında da açılışı yaptım. Gelen çocukları görünce içim sızladı. Bir yıl sonra gittiğimde hepsi değişmiş. Biraz iş yapmaya başlamışlar, hüner kazanmışlar. İşte bu gibi tesislerin faydası bu. Devlet bugüne kadar yapamamış. Nasıl kendi okulunu yap demişsek, bunlar da bir okul. Bunu da biz vatandaşlar olarak yapmak zorundayız. Bundan daha büyük bir sevap olmaz. En büyük sevap bunlardır. İşte Fethiyeli vatandaşlarım, içten gelen bir istekle bu kampanyaya katılmışlar ve bitirilmesi için de büyük çaba içindeler. Ben de Fethiyeliler'in bu gönülden yaptıkları katkıya dahil olmak istiyorum. Şimdilik 1000 YTL ile bu kampanyaya katılıyorum. Şimdi 100 vatandaşımız 1000 YTL verse 100 bin YTL eder. Bunun yapımına büyük bir destek olur. Bu sevaba katılmak istiyorsanız sizi bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum. Fethiye bunu başaracaktır.”

İL OLMA ZAMANI GELDİ

Kenan Evren, Fethiye'nin il olması konusunda da ilginç bir çıkışta bulundu. “Fethiye'nin il olma zamanı gelmiştir” diyen Evren, şunları söyledi:

“Muğla ile Antalya arasında başka hiçbir ilin olmayışı bu iki vilayetin sınırlarını iyice geliştirmiştir. Muğla ile Fethiye arasında çok büyük mesafe vardır. Antalya ile yine çok büyük bir mesafe bulunmaktadır. Bu iki il arasında Fethiye il olursa bu iki ili de rahatlatmış oluruz. İnşallah Fethiye’nin il olduğunu da göreceğiz. İl olarak görme imkanına kavuşacağım.”

PLAKETLERİ DENİZE ATMIYORUM

Kenan Evren'e, Fethiye Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'ne katkılarından dolayı Muğla Valisi Temel Koçaklar tarafından bir plaket sunuldu. Plaketini alan Evren, “Bugüne kadar aldığım plaketleri denize attığım yazıldı. Bundan o kadar üzüntü duydum ki şimdi Marmaris’te yaptığım kolej için de müze oluşturduk. O müzenin içerisinde 400 plaket duvarlarda asılıdır. Bu da onların arasına girecektir. Onu açtığım zaman basın mensupları gelmişti. Onlara dedim ki, ‘Bu plaketleri denizden aldım, temizlettim sonra da duvara astım.’ O zamandan beri çok üzgünüm, bu plaketi de müzede duvara asacağım. Merak etmeyin” diye konuştu.

ŞAPKASINI İSTEDİ

Evren, konuşmaların uzun sürmesi üzerine hava kararmaya başlayıp biraz da soğuyunca korumalarından şapkasını istedi. Tören alanına güneşli bir havada şapkasız gelen Kenan Evren, korumasından aldığı şapkayı giyerek töreni izlemeye devam etti. Konuşması sırasında da şapkasını çıkarmadı.

BÜROKRATİK ENGELLERE TAKILDI

Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman, “Temel atılan alanın tahsisinden itibaren bugüne kadar tam 6 yıl geçti. Bürokratik engeller yüzünden meydana gelen bu gecikmeden dolayı tüm özürlüler rahatsız. Biz bu ve benzeri projelerin ülkemizdeki sayısının artırılmasını istiyoruz. 10 bin metrekarelik alanın Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan alınarak SHÇEK’e tahsisi sağlandı. Bu alanda ana hizmet binası 3 bin 578 metrekare, oto park, yönetim binası, iş atölyesi, eğitim binası, terapi binası, giriş bekleme, yemekhane olmak üzere 3 tip projenin birleştirildiği rehabilitasyon merkezi ve ailelerin danışma merkezi yer alacaktır” diye konuştu.

Daha sonra Kenan Evren, eski bakan Şuaip Üşenmez, Vali Koçaklar ve Kaymakam Karakaş, butona basarak temel atma törenini gerçekleştirdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2006 Cuma 12:53:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?