4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Kendi çiçeğini kendi üretiyor

KENDİ ÇİÇEĞİNİ KENDİ ÜRETİYOR

Muğla Belediyesi, kentin değişik noktalarındaki yeşil alan ve parklarda kullanılan bitkileri Karabağlar Yaylası’ndaki Narlı Kahve’de kendisi üretiyor.

Muğla Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Salih Tufan, Narlı Kahve’de açık alanda veya örtü altında her tür bitkiyi yetiştirdiklerini söylerken, “Dışardan çok az miktarda bitki alıyoruz. Hemen hemen her tür bitkiyi kendi olanaklarımızla yetiştirebiliyoruz” dedi.

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’daki yeşil alan miktarının göreve ilk geldiği günden bu yana yaklaşık 6 kat arttığını hatırlatarak, “Yeşil alanlarımız hem nicelik, hem de nitelik olarak çok arttı. Buralarda kullanılan bitkileri de kendimiz üretiyoruz. Bu konuda İş Kur’un bir süredir devam eden uygulaması sonucu kamu kurumlarında çalışan geçici işçilerden de yararlanıyoruz. Kendi ürettiğimiz bitkilerle kentimizdeki yeşil alanları daha da zenginleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Muğla Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Salih Tufan ise, 350 bin metrekareden fazla bir alanın aktif yeşil alan olarak Muğla’ya kazandırıldığını kaydederek, “Bu yeşil alanlarımızın pek çoğunda çocuk oyun grupları, oturma ve dinlenme alanları bulunuyor. Ayrıca 13 yeşil alanda da açık hava spor aletleri grubumuz var. Bu sayı önümüzdeki günlerde 15 olacak. Yeşil alanlarda kullandığımız pek çok bitkiyi de, kapalı veya açık ortamda kendimiz üretiyoruz. Dışarıdan çok az miktarda ve zorunlu hallerde bitki alıyoruz” şeklide konuştu.

KENDİ ÇİÇEĞİNİ KENDİ ÜRETİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2010 Cumartesi 14:41:03
Güncelleme :20 Kasım 2010 Cumartesi 23:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?