9
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Kerem Güney hayatını kaybetti

Unutulmaz besteleriyle 70'li ve 80'li yıllara damgasını vuran 73 yaşındaki besteci Kerem Güney Bodrum'da hayatını kaybetti. Elveda Meyhaneci, Aldırma Gönül, Yarım Kalan Aşk gibi hafızalara kazınan şarkılara imza atan Güney, Bitez'deki evinde yaşamını yitirdi.

Eşi tarafından haber verilen sağlık ekiplerince yapılan inceleme sonucunda, ilk belirlemelere göre Güney'in kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi. Güney'in cenazesi, daha sonra cenaze aracı ile Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kerem Güney'in eşi Ayşim Damladol, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güney'in gece uykusunda yaşamını yitirdiğini belirterek, ''Dün gece kalkıp yan yattığını görünce kendime döndürmek istedim. Ama bir süre sonra yine aynı şekilde yattığını fark ettim. Tekrar baktığımda nefes almıyordu, öldüğünü anladım'' dedi.

Güney'in kalp rahatsızlığı olduğunu bildiren Damladol, ''Birçok doktora gösterdik, ama geç kalınmış, 'ameliyat bile olamaz' dediler. Onu kaybettik, çok üzgünüm'' diye konuştu.

Güney'i yarın Bodrum'da toprağa vereceklerini kaydeden Damladol, ''Güney'i yarın Akyarlar köyünde aile mezarlığına defnedeceğiz. Türkiye için çok kıymetli bir sanatçıydı. En çok sanatçıların yaşarken kıymetinin bilinmemesine üzülürdü'' diye konuştu. 

AA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2012 Cuma 17:02:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?