4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Kerimoğlu Evi ihaleye çıkıyor

KERİMOĞLU EVİ İHALEYE ÇIKIYOR

Muğla'da, Kerimoğlu Türküsünün hikayesinin geçtiği ev aslına uygun bir şekilde restore edildikten sonra şimdi de işletmeye açılıyor. Yerkesik Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek ihale, 2 Şubat 2010 tarihinde yapılacak. Kerimoğlu Eyüp Türküsü Evi'nin ihalesi 2 bin 400 TL muhammen bedel ile 6 yıllığına ihaleye çıkacak.

Kerimoğlu Eyüp Türküsü Evi ilk olarak Yerkesik Belediyesi tarafından şahıslardan alındıktan sonra projesi hazırlanmış ve Muğla Valiliği'nin desteğiyle aslına uygun bir şekilde restore edilmişti. Restorasyon ve satın alma çalışmaları 120 bin TL'ye malolmuştu. Mimar Ertuğrul Aladağ tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları yaklaşık 1 yıl sürmüş, restorasyon çalışmalarında kullanılan bütün malzemeler yöreden doğal yollarla elde edilmiş ve çalışmalarda yöre usta ve kalfaları görev yapmıştı.

Kerimoğlu Eyüp Türküsü Evi'nde dönemin eşya, araç ve gereçleri ile düzenlenmiş Kerimoğlu Eyüp'ün vurulduğu evin yanında, Ressam Gülnur Efendioğlu tarafından çizilen olayı anlatan tabloların sergilendiği sergi salonu, müştemilatlar, oturma grupları, mutfak, restoran ve kafeterya bulunuyor.

KERİMOĞLU EVİ İHALEYE ÇIKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2010 Pazar 14:46:00
Güncelleme :24 Ocak 2010 Pazar 18:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?