4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Ketendere köyünde su çilesi

KÖYLÜLERİN SU ÇİLESİ

Milas’a bağlı Ketendere köyünde yenilenmeyen su isale hattı nedeniyle içme suyu bulamayan köylülerin imdadına Milas Belediyesi itfaiyesi yetişiyor.

Milas’a sadece 25 kilometre uzaklıktaki Ketendere köyünde yaklaşık 10 yıldır şebekedeki sorun yüzünden sağlıklı kullanma ve içme suyu düzenli bulunmuyor. Kış aylarında su kaynaklarının doğal yollardan dolması nedeniyle biraz olsun rahata kavuşan köylüler için yaz ayları tam bir çile haline dönüşüyor.

Aydın’ın Çine ilçesi sınırlarındaki kuyudan köye su taşıyan şebekedeki bakımsızlık nedeniyle köylüler su bulamıyor. Köyün ileri gelenlerinin Milas Belediyesi’ne başvurmasıyla belediyenin bulduğu geçici çözüm sayesinde sorunlarını biraz olsun gideren Ketendere köylüleri, günün belli saatlerinde itfaiyeyle gelen 10 tonluk suyla ihtiyaçlarını karşılayan köylüler duruma tepkili. Daha önce kendi imkanlarıyla evlerine su getiren köylüler yetkililerden yardım bekliyor.

Ketendere Muhtarı Mehmet Zeki İlhan, gerekli başvuruları yaptığı ifade ederek, “Geçen yıl keşif yapıldı. Şebekenin onarılması için ödenek de ayrıldı. İhaleye çıkarılmasını bekliyoruz. Aslında bizim köyümüze daha yakın bir su kaynağı bulmamız gerekiyor. Kullandığımız su kuyusu köyümüzden 20 kilometre uzakta. Mesafe uzun olunca şebekede sık sık arıza yaşanıyor” dedi.

Ketendere köy sakinlerinden Kamil İlhan da, duruma tepki göstererek; “Maddi durumu iyi olanlar kendi suyunu kendisi taşıyor. Fakat maddi durumu iyi olmayanlar mağdur oluyorlar. Muhtarımız bu yıl Milas Belediyesi’nden bu konuda yardım istedi. Belediyede her gün belirli saatlerde itfaiye araçlarıyla köyümüze su taşımaya başladı. Köylüler köy meydanına gelen itfaiye aracından ihtiyaçları olan suları kaplara koyarak evlerine taşıyorlar” şeklinde konuştu.

KÖYLÜLERİN SU ÇİLESİ
KÖYLÜLERİN SU ÇİLESİ
KÖYLÜLERİN SU ÇİLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2010 Pazartesi 17:27:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?