4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Kibariye konseri 2. kez iptal!

KİBARİYE KONSERİ ŞEHİT HABERLERİ ÜZERİNE 2. KEZ İPTAL EDİLDİ

Muğla'nın Bodrum ilçesi Konacık beldesinde bir süre önce şehit haberleri üzerine iptal edilen bir festival kapsamındaki Kibariye konserinin 19 haziran 2010 için gerçekleşmesi beklenen yeni konseri de yine şehit haberleri üzerine iptal edildi.

Beldede düzenlenen ve 30 nisan 2010'da açılışı yapılan festival, 1 mayıs akşamı Kibariye konserinin, 2 mayısta da çeşitli etkinliklerin yer aldığı kısmı, 1 mayısta Tunceli'den gelen şehit haberleri üzerine iptal kararı alınmıştı. Ayrıca, Antik çağda yaşamış Lelegler'in şehirlerinden biri olan ve bugün Konacık beldesi sınırlarındaki Pedasa Kenti kalıntıları ve Pedasa Kalesi'nin bulunduğu bölgede mevlid-i şerif okutulmuştu.

İlerleyen süreçte 19 haziran 2010'da Kibariye konseri yeniden yapılmak istendi. Ancak bu kez de Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden şehit haberleri geldi. Bunun üzerine konser yine iptal edilirken, Konacık Belde Belediye Başkanı Mehmet Tosun ve Kibariye belediye meclis sonunda bir basın açıklaması yaptı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kibariye, "Bu acılı durum üzerine ne konuşabiliriz ki? Konser önemli değil. İnsanlar ağlarken benim orada şarkı söylemem hoş değil. Allah ailelerine sabırlar versin. Allah tekrarlarından korusun" dedi.

Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun ise Kibariye konseri için 2. kez organizasyon yaptıklarını belirterek "Daha önce iptal ettiğimiz konserin bir yenisini yapmayı düşündük. Ama bugün Hakkari ilimizde hain bir terör saldırısı oldu. Şehitlerimiz olduğunu öğrendik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" dedi. Şu an için yeni bir konser organizasyonu düşünmediklerini belirten Başkan Tosun konuşmasında "Allah bu milletin birliğini beraberliğini bozmasın. Yılardır bizim

kardeşliğimizi, beraberliğimiz bozmak için uğraşıyorlar. Bunu başaramadılar, başaramayacaklar. Memleketleri ne olursa olsun hayatlarını kaybedenler bizim evlatlarımız. Tek vücut halinde terörü lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

KİBARİYE KONSERİ ŞEHİT HABERLERİ ÜZERİNE 2. KEZ İPTAL EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2010 Cumartesi 21:38:00
Güncelleme :19 Haziran 2010 Cumartesi 21:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?