16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Kimliğini kaybetti, hayatı kabusa döndü

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Cemal Turhan adlı kişi, 3 yıl önce kaybettiği nüfus cüzdanını bulan kişinin işlediği suçlar nedeniyle zor günler geçiriyor.


Cemal Turhan 3 yıl önce nüfus cüzdanını kaybetti. Turhan, motor ehliyeti almak için Marmaris Emniyet Müdürlüğüne başvurdu. Emniyetteki yetkililer Turhan'a , sabıka kaydında “Uyuşturucu madde sattığı ve uyuşturucu bağımlısı” yazdığı gerekçesiyle ehliyet veremeyeceklerini bildirdi.


Yetkililer, Turhan'a “hakkında verilen mahkeme kararı nedeniyle bir yıl hastanede yatarak tedavi görmesi ve 6 bin YTL para cezası ödemesi gerektiği” söyledi.
Konuyu araştırmaya başlayan Turhan, resmi makamlara başvurarak işlediği iddia edilen suçlarla ilgili resmi belgeleri aldı.


Turhan'ın kaybettiği nüfus cüzdanını bulan şahsın içinde bulunduğu, İzmir'den Marmaris'e gelen otobüs, kimlik kontrolü için 31 Ağustos 2006 tarihinde Çetibeli Köyü Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından durduruldu. Yapılan kontrolde, üzerinde kimlik bulunmadığını söyleyen kişiden şüphelenen jandarma ekipleri yaptıkları aramada, şahsın çantasında 10 gram esrar maddesi buldu. Gözaltına alınan şahıs, Cemal Turhan'a ait kimlik bilgilerini vererek “Arama ve Geçici El Koyma” tutanağını imzaladı. İfadesinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edilen şahsa, 6 bin YTL para cezası verildi ve bir yıl tedavi olma zorunluluğu getirildi.


Marmaris Kemeraltı Mahallesi'ndeki bir şarküteri dükkanında çalışan Cemal Turhan, şunları söyledi:


“2007 yılında ehliyet almak için sürücü kurusuna başvurdum. Sınavı kazandıktan sonra Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek ehliyetimi almak için gerekli işlemleri başlattım. Emniyette işlemleri takip ederken, hakkımda verilen mahkeme kararlarını öğrenince şoke oldum. Kimliğimi kullanan ve uyuşturucu suçundan yakalanan kişi, ayrıca Aydın'da bir hırsızlık olayına karışıp yine benim adımı vermiş. O suçları işleyen ve mahkemede yargılanan ben değilim. Bu yanlışlığın biran önce düzeltilmesi için resmi kurumlara başvurdum. O tarihten beri kabus gibi günler geçiriyorum. Şuanda çalıştığım yerden ayrılacak olsam sabıkam nedeniyle hiçbir yerde işe giremem. Maddi ve manevi zarara uğradım. Adımı kullanan ve ihmali olanlar hakkında yasal yollara başvurmayı düşünüyorum.”


Resmi makamlara başvurduğunu kaydeden Turhan, kimliğini kullanan şahıs ile kendi imzasının karşılaştırma yapılaması için İzmir'e gönderildiğini ve polis laboratuvarının vereceği rapor sonucu gerçeğin ortaya çıkmasını ümit ettiğini söyledi.

aa
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 10:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?