4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Kış ortasında orman yangını

KIŞ ORTASINDA ORMAN YANGINI

Yaz sezonunda Türkiye’de en fazla orman yangınının çıktığı Muğla’da kış ortasında da orman yangını çıktı. Sigara izmaritinden çıktığı tahmin edilen yangının başlamasından 20 dakika sonra olay yerine gelebilen çevre belediyelerin itfaiye araçları ve orman yangın söndürme arazözleri alevlere müdahale ettiler.

Edinilen bilgiye göre, dün gece saat 23.30 sıralarında Muğla-Yatağan Karayolunun Merdivenli mevkiinde karayolu kenarındaki ağaçlardan alev yükselmeye başladı. Muğla’dan Yatağan istikametine seyir halinde olan Hüseyin Balcı isimli vatandaş yol kenarında fark ettiği yangını 110 Yangın İhbar hattını arayarak bildirdi. Yol kenarındaki kavak ağaçlarının dibindeki çalılıklarda başlayan yangın rüzgarın da şiddeti ile büyüyerek diğer ağaçlara sıçradı.

Şiddetli rüzgar nedeniyle, karayoluna sıçrayan kıvılcımlar yoldan geçen araçlar için de tehlike oluşturdu. Yükselen alevlere rağmen trafiğin akmaya devam ettiği yoldan geçen araçlar, alevlerin arasında yol almak zorunda kaldılar.

Yangın ihbarından yaklaşık 20 dakika sonra Muğla Belediyesi’ne ait bir arazöz olay yerine gelerek yangına müdahale etti. Yangın yerine 3 kilometre uzaklıkta bulunan Bayır Belediyesi’ne ait arazöz ise yangından 25 dakika sonra olay yerine gelebildi. Muğla ve Bayır Belediyelerine ait itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek alevleri etkisiz hale getirdiler.

Yangını ilk gören Hüseyin Balcı isimli vatandaş, “Aracımla seyir halinde iken ağaçların arasından alevlerin geldiğini gördüm. Önce 110 Yangın ihbarı aradım. Aradan 20 dakika geçtikten sonra itfaiye ekipleri geldi” dedi.

KIŞ ORTASINDA ORMAN YANGINI
KIŞ ORTASINDA ORMAN YANGINI
KIŞ ORTASINDA ORMAN YANGINI
KIŞ ORTASINDA ORMAN YANGINI
KIŞ ORTASINDA ORMAN YANGINI
KIŞ ORTASINDA ORMAN YANGINI
KIŞ ORTASINDA ORMAN YANGINI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2010 Pazar 12:01:04
Güncelleme :27 Aralık 2010 Pazartesi 01:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?