4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Kızılay ve jandarma sahip çıktı

EVLERİ YANAN AİLEYE KIZILAY VE JANDARMA SAHİP ÇIKTI

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, evleri yandığı için evsiz kalan Öter ailesine Kızılay ve Marmaris Jandarma Komutanlığı yardım etti.

Marmaris'in Çamlı Köyü'nde yaşayan Bayram Öter (65) ve Sıdıka Öter (58) çiftine ait evde, geçen Çarşamba günü öğle saatlerinde yangın çıktı. Alevler, tüm evi sararken çiftin evde uyuyan yeğeni Ersin Şengül, son anda Sadıka Öter tarafından yatağından kaldırılıp kurtarıldı. Olayın ardından evleri tamamen yanan ve maddi durumları iyi olmayan Öter ailesine Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kızılay yardım elini uzattı. Jandarma tarafından ailenin barınması için çadır kurulurken, Kızılay da aileye giyecek ve yiyecek yardımında bulundu.

Kızılay Marmaris Şube Başkanı Nafiz Kamadan, Kızılay “Burada çıkan yangın sonucu bir ailenin evi ve eşyaları kül oldu. Durumu öğrendiğimizde hemen sığınacak yer ve yiyecek temin ettik. Aileye ilk etapta rahatça kalabilecekleri bir çadır kurduk. Üstlerindeki kıyafetler dışında her şeyleri yanmış. Kendilerine giyecek de temin ettik. Jandarma ise yaptığımız işbirliği sayesinde kısa sürede, zor durumda kalmamaları için gerekli olan her şey yapıldı. Bundan sonra da normal hayatlarına dönünceye kadar gerekli yardımları yapacağız” diye konuştu.

Kaymakam Serdar Polat ise Kaymakamlığın yardımlaşma fonundan aileye gerekli yardımın yapılacağını söyledi. Bayram- Sıdıka Öter çifti ise, kendilerine devlet tarafından sahip çıkılmasını “Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah hepsinden razı olsun” diyerek duygulu sözlerle değerlendirdi.

EVLERİ YANAN AİLEYE KIZILAY VE JANDARMA SAHİP ÇIKTI
EVLERİ YANAN AİLEYE KIZILAY VE JANDARMA SAHİP ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 12:42:01
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 14:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?