4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Kızının maaşı için eylem yaptı

KIZININ MAAŞINI ALMAK İÇİN OTELİN ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

Ortaca İlçesi Sarıgerme Tatil Köyü'nde faaliyet gösteren turistik bir hotelin önünde kızının maaşlarını alamadığını iddia eden polis emeklisi Lütfi Doğan Göksel tek başına eylem yaptı.

Lütfi Doğan Göksel yaptığı açıklamada; bu otelin turizm amaçlı ve yabancılara dönük olduğunu belirterek "bünyesinde bu çevreden iş arayan bölge ve dış kesimden gelen gençlere işveren Pegosos-Joy otel, her sezon başı Mayıs ve sezon sonu Kasım başlarında çalıştırdığı elemanların son Ekim maaşlarını çalışan kişilere "Paranız yani maaşınız, banka hesabına yatırılacak" diyerek imzalı belge alıp hesaplarına paralarını yatırmamaktadır" dedi.

Otel de 2009 sezonu onlarca eleman çalıştığını anlatan Göksel, şöyle konuştu: "Bunlardan biri de benim kızım. Ekim 2009 maaşı şu an yatırılmamıştır. Bu hotelin üst düzey yöneticileri ile yüz yüze yaptığımız görüşmede; 'Otel işletmesi el değiştirdi, Şirket, değişti. Bu yüzden bizler maaş işine karışmayız' cevabı verildi. Masal anlatıyorlar."

Geçen sezon ve bu sezonda otel yönetimi kadrolarının yüzde 80'inin görev başında olduğunu anlatan Göksel, şunları söyledi: "Çalışan elemanları iş başı yaptıran, personelden sorumlu olan yetkili değişmemiştir. Maaşlarını alamayan mağdurlar haklarını aramak için dava açamıyor; korkuyorlar. Acaba tekrar iş başı yaparmıyız diye. Kızımın alacağı 618.00 TL maaşı halen yok."

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 11:46:02
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 14:53:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?